bannerPos

Nord-West-noteringen stadig uændret

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
29-06-2020 12:12
For femte uge i træk er Nord-West-noteringen uændret på 55 euro, mens noteringen for 8-kilos grise ligeledes er uændret på 36,10 €.

 Smågrisenoteringerne er fortsat forholdsvis stabile syd fra grænsen, mens de vigtigste danske smågrisenoteringer allerede giver lidt efter. Efter forlydender stiger udbuddet på smågrisemarkedet, og det bliver efterhånden vanskeligere at afsætte frie partier. Det skriver Danske Svineproducenter i en markedskommentar.

Specielt efterspørgslen på det tyske marked er begrænset, fordi nogle tyske slagtesvineproducenter ikke kan tømme deres stalde til tiden på grund af den midlertidige lukning af Tönnies’ største slagteri i Rheda-Wiedenbrück. Derudover falder smågrisenoteringerne statistisk set typisk i begyndelsen af andet halvår. Det er således sandsynligt, at også de tyske smågrisenoteringer vil give efter i de kommende uger.
 
På det tyske slagtesvinemarked er det p.t. vigtigst at finde ledig slagtekapacitet, så udbudspuklen således ikke bliver for stor. Ifølge den tyske interesseorganisation ISN lykkes det også i et vist omfang. På ISN’s svinebørs kunne der imidlertid ikke sælges et eneste parti slagtesvin i fredags. Det viser, at man p.t. ingen interesse har i yderligere partier af slagteklare grise i Tyskland. Det er derfor lidt overraskende, at den tyske slagtesvinenotering ikke er faldet endnu. 
 
På kødmarkedet er markedssituationen forholdsvis stabil. Prisen for hele slagtekroppen er endda steget med 2 cent i forrige slagteuge pga. det gode vejr.
 
Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen også i næste uge er uændret 55,00 euro. Det svarer til 447 kroner inklusiv vægtregulering.

Produktion af græsprotein er i gang

Danmarks første kommercielle anlæg til fremstilling af græsprotein er etableret, så foder med græsprotein kan forventes klar i dette efterår. Seges afholder webinar om græsprotein den 14. september.

Er der fradrag for udgiften til høstfesten?

Høsten står for døren, og når den er i hus, skal det måske fejres med en hyggelig høstfest. Men hvor-dan er det egentlig med fradragsretten for landmanden? Og hvad med medarbejderne, beskatningen og momsen?

Planteavlskonsulenter rådgiver ud fra rigide regler

De massive krav til efterafgrøder sætter planteavlskonsulenters faglighed under pres, mener Gustav Garth-Grüner, næstformand i Bæredygtigt Landbrug, der også mener, at nogle af dem bukker under for presset. Planteformand i L&F er uenig.

Kød i historisk fald

Både produktion og forbrug af kød ser ud til af falde globalt for andet år i træk.

Kartoffelavlere står midt i historisk eksperiment

En effektiv, ensartet vækststandsning i kartofler er kodeordet for et godt resultat, pointerer landskonsulent Lars Bødker, Seges.

Eksportportalen advarer om ekstreme temperaturer

EksportKontrolCentret tilbagesender mange logbøger i øjeblikket på grund af utilstrækkeligt hensyn til de varme temperaturer i de planlagte ruter.

Man må tidligt op

Mens de fleste danskere stadig sover, tager landmand Mikkel Andersen de første kartofler op, så de kan komme videre til pakkerierne, hvor de vaskes og pakkes.
Side 1 af 1892 (37824 artikler)Prev1234567189018911892Next