bannerPos

Nord-West-notering: Ingen grund til panik

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
05-08-2019 10:51
Nord-West noteringen er i dag uændret 56,00 euro, mens noteringen for 8-kilos grise også er uændret på 36,80 euro.

Der er ingen grund til panik. Selvom smågrisenoteringerne er faldet markant i de seneste uger, er der ingen grund til at blive nervøs som smågriseproducent. Det skriver Danske Svineproducenter i en markedsorientering.

For det første må man konstatere, at smågrisenoteringerne var på højt niveau i forhold til slagtesvinenoteringerne i begyndelsen af juli måned. For det andet er prisnedturen på smågrisemarkedet på denne årstid typisk for det sæsonmæssige mønster på smågrisemarkedet. Efterhånden har smågrisenoteringerne stabiliseret sig nu, og det er lige nu usandsynligt, at nedturen fortsætter, medmindre slagtesvinenoteringerne falder igen.
 
Efter to uger med faldende priser er den tyske slagtesvinenotering imidlertid steget igen med 30 øre i onsdags. En grund til noteringsstigningen var sandsynligvis den lavere daglige tilvækst i forbindelse med varmen i Tyskland. Ikke desto mindre forventer de fleste tyske markedsinteressenter, at prisstigningen ikke kun var midlertidig. Nye prispositive impulser forventes i forbindelse med månedsskiftet og den sluttende ferietid i Tyskland. Desuden bliver det tydeligere og tydeligere, at udbuddet på de internationale kødmarkeder aftager.
 
I Kina er svinepriserne f.eks. allerede steget til over 22 kr./kg. De nyeste estimater siger, at svinebestanden i Kina vil falde med i alt 50 procent i slutningen af året. Det er vigtigt at fremhæve, at vi kun har set en brøkdel af den stigende kinesiske efterspørgsel på de internationale markeder indtil nu. En stor del af det voksende underskud af svinekød i Kina blev dækket med nødslagtninger og med svinekød fra frysehuse. Ifølge kinesiske kilder er lagrene nu imidlertid stort set tømt, og antallet af slagtninger falder. Derfor forventes markant stigende svinepriser i Asien i de kommende måneder, som også vil have en prispositiv effekt i Europa. 
 
Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen i næste uge vil være uændret 56,00 euro (454 kr. inkl. vægtregulering).

Godt med endnu en spiller på markedet

Økologikonsulent Helge Lund, KHL, ser positivt på de nye muligheder, udviklingen af planteprotein giver danske økologiske landmænd og glæder sig over en ekstra mulighed for afsætning.

Roundup er et fornuftigt valg for både mennesker og miljø

Også uden for landbrugets kredse undrer man sig over debatten om glyphosat. - Påstandene om, at Roundup er skadelig for vores sundhed, miljø og klima bygger på et tvivlsomt grundlag, og debatten synes infiltreret af følelser og skræmmekampagner frem for videnskab, skriver læge Ida Donkin i denne uge i Berlingske.

Generationsskifte er komplekst og kræver planlægning i god tid

Generationsskifte er et omdiskuteret emne i landbruget, og der findes mange forskellige konstellationer og løsninger. Det er erfaringen i SLF – Sønderjysk Landboforening.

Landbrugets generationsskifte kræver nytænkning

Vi skal tænke ud af boksen, hvis vi skal have generationsskiftet i landbruget til at lykkes, siger Danske Banks landbrugschef Pernille Stenstrup Christiansen.

Stor efterspørgsel på mekaniske maskiner

Der er stigende efterspørgsel på mekaniske maskiner i forbindelse med et måske kommende glyphosatforbud i Europa. Det engelske Bomford Turner-brand mærker effekten.

Et par tips i forbindelse med KemiTjek

De regnfulde vinterdage er perfekte til én af de to årlige gennemgange af lagerbeholdningen i kemirummet. Seges giver et par tips til app’en KemiTjek.

Fynsk kartoffelfabrik er fortsat i spil

Flere interesserede avlere har mulighed for at tegne anpart i kartoffelmelsprojektet på lige fod med de første 47 anpartshavere.

Går ind for flere minivådområder

Folketingets miljø- og fødevareudvalg var i denne uge ude i virkeligheden for at studere et såkaldt matriceanlæg på Midtfyn.

Fynsk biodiesel kan rykke på klimaregnskabet

Der er brug for en større udbredelse af biodiesel i den tunge transport. Det mener klimaminister Dan Jørgensen (S), der i denne uge var på besøg hos Emmelev, der kan levere op mod 10 procent af Danmarks dieselforbrug.
Side 1 af 1747 (34936 artikler)Prev1234567174517461747Next