bannerPos

Minimalt spild med høhække i farestalden

Tildeling af wraphø i farestalden har en sikker positiv effekt på maveforandringer hos søer. Wraphø kan samtidig opfylde krav om redebygningsmateriale til soen og rode-/beskæftigelsesmateriale til so- og pattegrise, og Seges Svineproduktion har derfor afprøvet tre typer af høhække til farestalden. På billedet ses dog en halmhæk af anden type. Arkivfoto: Camilla Bønløkke

Camilla Bønløkke

Journalist (Svineproduktion)
09-08-2019 11:34
Seges Svineproduktion har afprøvet tre fabrikater af høhække, da der i tidligere afprøvninger har vist sig praktiske udfordringer ved tildeling af wraphø i farestalden.

Seges Svineproduktion har foretaget en vurdering af tre forskellige fabrikater af høhække fra henholdsvis Stewa, Vissing Agro og Jyden til tildeling af wraphø i kassestier. Baggrunden er, at en tidligere afprøvning har vist, at tildeling af 100-150 gram danskproduceret wraphø pr.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 139,59 kr./md. og læs det hele

Ingen yderligere stramninger til landbrugets brug af sprøjtemidler lige om hjørnet

Den nye miljøminister Lea Wermelin (S) vil afvente undersøgelser, før hun eventuelt vil sætte gang i yderligere stramninger for landbrugets brug af sprøjtemidler. Dermed er forbud mod sprøjtning på §3-arealer også foreløbigt udskudt.

Lad markskydning fortsætte

Skydning af avlsdyr på marken skal nedbringes. Den praksis skulle hindre, at udegående dyr blev stressede af transport op til slagtning, og det bør kunne fortsætte, mener Erling Bonnesen, der har stillet to spørgsmål til fødevareministeren.

Fint udbytte i mosejorden

Onsdag eftermiddag kunne Jan Nørgaard endelig køre mejetærskeren ud i maltbyggen ved Store Vildmose i Vendsyssel. Nu køres der på højtryk, så alle afgrøder forhåbentlig er i hus inden onsdag i næste uge, hvor der igen er lovet regn.
Side 1 af 1611 (32209 artikler)Prev1234567160916101611Next