bannerPos

Landmænd frygter ASF i Danmark gennem grise fra zoo

I zoologiske haver med grise, så kan man typisk komme helt tæt på. Foto: Martin Boe Madsen

AF: LASSE EGE PEDERSEN

NYHEDSREDAKTØR, EFFEKTIVT LANDBRUG
06-08-2020 08:32
Bliver der konstateret afrikansk svinepest i en zoo, så vurderer Fødevarestyrelsen, at eksportmarkeder vil reagere på samme måde, som hvis det var et udbrud hos produktions-svin. Svineproducent Martin Boe Madsen er en blandt flere landmænd, der er bekymret.

Et tab i milliardklassen.

Det bliver scenariet, som Danmark ser ind i, hvis der bliver konstateret afrikansk svinepest i Danmark.

Der er derfor ikke noget at sige til, at danske svineproducenter, erhvervet og myndigheder længe har været oppe på tæerne for at sikre sig mod skrækscenariet.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Øko-drift deler bornholmske politikere

Forleden var der uenighed mellem højre og venstre i kommunalbestyrelsen på Bornholm om, hvorvidt regionskommunen skal støtte opkøb at landbrug til øko-omlægning.

Vi har brug for et grønt landbrug

Forud for efterårets forhandlinger om grøn skattereform lyder det her fra to af Venstres ordførere, at partiet går ind for en co2-afgift. Det må dog ikke betyde, at der bliver sendt arbejdspladser ud af landet.

Arla forventer britiske prisstigninger ved hårdt brexit

Det britiske marked var lukrativt for Arla i årets første halvår. Men med 100 dage tilbage af den midlertidige overgangsordning, stiger nervøsiteten nu hos Peter Giørtz-Carlsen, der er chef for Arla Europa. Det skriver Fødevarewatch.

Min oplevelse med påstået overgødskning på grund af konsulentfejl

I weekenden skrev Effektivt Landbrug om en landmand, der i retten var blevet frikendt for overgødskning efter, at hans konsulent havde begået en fejl i gødningsretten. Det fik Jørgen Mose Hansen til at huske på sin egen sag, som han fortæller om her.
Side 1 af 1926 (38516 artikler)Prev1234567192419251926Next