bannerPos

Konsulentbureau forventer fordobling af Kinas svineimport

Der vil gå lang tid, inden Kinas produktion af svin når op på samme niveau, inden landet fik problemer med afrikansk svinepest. Arkivfoto

Henning K. Andersen

Journalist
03-09-2019 13:47
I 2020 kan man forvente, at Kinas import af svinekød vil være fordoblet i forhold til 2018, forventer et konsulentfirma i en ny analyse.

Afrikansk svinepest har haft stor påvirkning på kinesisk svineproduktion i flere måneder, og priserne på svinekød har vist fremgang i det meste af 2019. Men man har ikke set toppen af stigningerne endnu, forventer flere analytikere. Og vi er først lige kommet i gang, forlyder det.

Ifølge Reuters bureau har konsulentfirmaet FCStone ved en konference i Sao Paulo offentliggjort, at de forventer Kina import af svinekød vil stige fra 2,1 millioner tons i 2018 til 3,3 millioner tons i 2019 og 4,2 millioner tons i år 2020.

Omkring størrelsen af Kinas svineproduktion forventer FCStone, at Kinas produktion af svinekød vil falde fra 54 millioner tons i 2018 til 38 millioner tons i 2019. De forventer, at det vil tage Kina op til syv år at vende tilbage til en årlig produktion på 50 millioner tons svinekød.

Landboformand roser miljøminister

Miljøminister Lea Wermelin (S) får ros af landboformand Frede Lundgaard Madsen for at ville sikre bedre data for spildevand. Han undrer sig dog over, at ministeren så skråsikkert fastholder, at spildevand kun står for 1 til 2 procent af den samlede kvælstofforurening.

Danmarkspremiere på finsk såmaskine med ny type skær

Maskinproducenten Multiva har fornyet både profil og såmaskineprogram. I går var der danmarkspremiere på den nye såmaskine med Multiva’s eget nyudviklede FX såskær. Det skete ved en markdemonstration ved Sabro vest for Aarhus.

Regeringen nedsætter en særlig brexit-ministergruppe

Alt peger lige nu på, at Storbritannien forlader EU uden nogen aftale, hvilket især kommer til at ramme virksomhederne. Især fødevareeksporten er truet, lyder det fra udenrigsminister Jeppe Kofod (S).

Sæt fokus på giftig mad og vand fremfor de ensidige kampagner mod rester af pesticider

Kølsters øl er mange tusinde gange mere giftigt for os end vores indtag af pesticidrester i dansk drikkevand. Kølsters krav om udfasning af syntetiske pesticider i Danmark skyldes ikke giftigheden, men den frygt for og had til pesticider, som Kølster, ØL og andre har spredt til danskere i årevis.

Ikke mere personfnidder – vis nu handling

De tåbelige regler i forhold til at få sået efterafgrøder må ændres, mener skribenten.
Side 1 af 1636 (32706 artikler)Prev1234567163416351636Next