bannerPos

Konsulentbureau forventer fordobling af Kinas svineimport

Der vil gå lang tid, inden Kinas produktion af svin når op på samme niveau, inden landet fik problemer med afrikansk svinepest. Arkivfoto

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
03-09-2019 13:47
I 2020 kan man forvente, at Kinas import af svinekød vil være fordoblet i forhold til 2018, forventer et konsulentfirma i en ny analyse.

Afrikansk svinepest har haft stor påvirkning på kinesisk svineproduktion i flere måneder, og priserne på svinekød har vist fremgang i det meste af 2019. Men man har ikke set toppen af stigningerne endnu, forventer flere analytikere. Og vi er først lige kommet i gang, forlyder det.

Ifølge Reuters bureau har konsulentfirmaet FCStone ved en konference i Sao Paulo offentliggjort, at de forventer Kina import af svinekød vil stige fra 2,1 millioner tons i 2018 til 3,3 millioner tons i 2019 og 4,2 millioner tons i år 2020.

Omkring størrelsen af Kinas svineproduktion forventer FCStone, at Kinas produktion af svinekød vil falde fra 54 millioner tons i 2018 til 38 millioner tons i 2019. De forventer, at det vil tage Kina op til syv år at vende tilbage til en årlig produktion på 50 millioner tons svinekød.

Den danske foodservicebranche er på vej tilbage

Salget af Arla Pro-produkter er fordoblet, siden coronakrisen var på sit højeste tilbage i marts måned, og de seneste to uger er efterspørgslen steget med 30 procent. Det vidner om en foodservicebranche, som er på vej tilbage, lyder det fra Arla Pro.

Sæd-smitte fra Mors 2 afkræftes

Analyse afkræfter, at sæd fra Mors 2 har været kilden til PRRS i to produktionsbesætninger.

Kommunal spildevandsudledning er vigtigt skyts i BNBO-retsopgør

De kommunale udledninger af milliarder af liter urenset spildevand direkte til det danske vandmiljø, leverer ifølge advokat Hans Sønderby Christensen en vigtig pind til BNBO'er og kommunale indsatsplaners »ligkiste«.

Kompensation kan redde minkavlere

Myndighedernes økonomiske corona-hjælpepakke, som mange minkavlere nyder godt af, kan være lige præcis den redningsplanke, der skal til, fortæller rådgiver.

Ukrainsk afgrødeproduktion opskrives

Den ukrainske afgrødehøst opskrives nu, efter en periode med gunstige vejrforhold. Ukraine er blandt verdens største eksportører af afgrøder, og derfor er det endnu en prissvag faktor, vi står overfor på afgrødemarkedet her i Europa.

Angreb af havreål i vårsæd

De første angreb af havrecystenematoder i havre er konstateret.

Mønsterbrug i Cuba viser vejen frem

Socialistiske Cuba tillader privat foretagsomhed, så landmændene kan sælge 20 procent af deres produktion selv. Resten købes af staten til fastsat pris. Det giver muligheder for blandt andre Fernando Funes-Monzote, der arbejder på at få flere i gang med en lønsom produktion.

Soja rydder skov, men det gør halvdelen af supermarkedets produkter også

Diskussionen om bæredygtigheden af soja stikker dybere end Danmarks grisestalde. Den handler om det globale fødevaresystem, som vi alle er en del af, og alle har ansvar for at ændre.
Side 1 af 1852 (37024 artikler)Prev1234567185018511852Next