bannerPos

Foderet fra ni danske firmaer under lup

I foderet fra Hedegaard fandt analysen et betydeligt underindhold af fytase for både slagtesvinefoder og smågrisefoder, mens der for DLG var underindhold af fytase i slagtesvinefoderet.

Camilla Bønløkke

Fagjournalist
04-10-2019 07:41
Generelt ser det ud til, at du som svineproducent og kunde til færdigfoder får det foder, du betaler for. Dog afslører en kontrol af 144 foderprøver fra ni foderstoffirmaer, at der for enkelte firmaers vedkommende af og til leveres foder med et underindhold af fytase på mere end 30 procent i forhold til deklareret.

Der blev generelt fundet en tilfredsstillende overensstemmelse mellem deklareret henholdsvis analyseret indhold af FEsv i den kontrolrunde af færdigfoder, som Seges Svineproduktion, Den rullende Afprøvning foretog i 2018, og som konsulenterne Jesper Poulsen og Jens Vinther, Seges Husdyrinnovation nu offentliggør i meddelelse nr. 1177.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 139,59 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Danish Crowns salg af Tulip Ltd helt på plads

Danish Crowns salg af britiske Tulip Ltd til det Nasdaq-noterede amerikanske selskab Pilgrim’s Pride Corporation er nu gennemført.

Aarhus-rektor ser ikke noget problem i Markagers alternative kvælstoftal

Rektor på Aarhus Universitet Brian Bech Nielsen forsvarer professor Stiig Markagers ret til at ytre sig om udviklingen i kvælstofudledningen. Novana-rapporten er dog universitetets rådgivning til ministeriet, slår han fast.

Hvordan en bustur i 1993 førte til et landbrug med 2.500 ansatte

Tom Axelgaard var egentlig en jysk mælkeproducent, der sidst i 1980’erne så noget helt forkert i EU’s begyndende kvotepolitik. Men så åbnede Østeuropa sig pludselig.

Jagtrejsen er en stor risiko

Skyder du et vildsvin i udlandet, som er smittet med afrikansk svinepest, kan sygdommen overleve i kødet eller sætte sig på dit tøj, fodtøj, udstyr og hænder.

Markager bruges lystigt af medierne

Mindst 11 gange siden landbrugspakken blev vedtaget har professor Stiig Markager som eneste repræsentant for Aarhus Universitet deltaget i tv-indslag i enten TV-Avisen, TV2 Nyhederne eller Deadline for at tale om kvælstof.

Fleksibel BRSV-vaccine godkendt

Det Europæiske Lægemiddelagentur har godkendt den eneste BRSV-vaccine, der både kan gives ved forstøvning og injektion.
Side 1 af 1661 (33212 artikler)Prev1234567165916601661Next