bannerPos

Deltag ved svinebranchens største faglige begivenhed

Årets største faglige og sociale begivenhed i svinebranchen finder sted tirsdag den 22. og onsdag den 23. oktober.

AF: CAMILLA BØNLØKKE

FAGJOURNALIST
18-09-2019 07:10
Viden, debat og netværk er blot nogle af de nøgleord, som den traditionsrige svinekongres i Herning Kongrescenter dækker over. I år løber arrangementet af stablen den 22.-23. oktober.

Intet mindre end 71 inspirerende foredrag og debatter er lagt ind i programmet for årets største faglige og sociale begivenhed i svinebranchen.

Som vanligt finder arrangementet sted i MCH Herning Kongrescenter, og i år er det på datoerne tirsdag den 22. og onsdag den 23. oktober.

Tirsdagen skydes i gang med årsmødet, hvor formand Erik Larsen og sektordirektør Christian Fink Hansen blandt andet kommer ind på, hvordan det er gået for svineproduktionen i årets løb. Herunder branchens udfordringer, resultater og faglige mål, hvorefter der under debatten er plads til spørgsmål til formanden og sektordirektøren.

Faglighed og fest

Årsmødet efterfølges af kongressen, hvor deltagere selv kan sammensætte deres eget program efter interesse. Tilmelder man sig begge dage, er det derfor muligt at nå at deltage ved op til 10 foredrag, workshops og debatter.

Også for de engelsksprogede medarbejdere er der mulighed for at få glæde og fuldt udbytte af kongressen. Begge dage er der foredrag i hvert tidsrum, som afholdes på engelsk.

Gå heller ikke glip af den populære festmiddag tirsdag aften, hvor der traditionen tro bliver sørget for god underholdning, lyder det fra arrangørerne. I år er det Lasse Rimmer, der kommer og giver den gas med sin skarpe humor, og som altid nyder festdeltagerne en lækker tre-retters menu med et glas vin/øl og kaffe, hvorefter DJ Hartmann skruer op for festen.

Når det gælder tilmelding, er der Early Bird-rabat til de hurtige, og efter fredag den 4. oktober stiger prisen med et gebyr på 150 kr. ekskl. moms. Se meget mere om program, tilmelding og priser under www.svineproduktion.dk.

cab@effektivtlandbrug.dk
telefon 61 20 96 65

Miljøgodkendelse til andre staldsystemer

Ikke alle stalde passer ind i de traditionelle kasser i en miljøansøgning. SvineRådgivningen meddeler, at de har god erfaring med sådanne sager.

IGC forventer global overskudsproduktion i 2020

IGC, The International Grains Council, forventer en overskudsproduktion af afgrøder på globalt plan i sæsonen 2020 og 2021. Men det er ikke fra Europa, den store afgrødeproduktion i givet fald vil komme.

Mild morgenluft for industriel slagtesvineproduktion

Længe før klimadagsordenen blev sat af politikere og befolkning, var AgriFarm A/S klar med miljø- og klimavenlige løsninger for slagtesvineproduktion, der gør en industriel storstald til en venlig nabo.

Få tjek på smittebeskyttelsen i staldene

- Vi burde se på smittebeskyttelse i vores stalde som bedriftens virusprogram, anbefaler faglig chefkonsulent Anja Juul Freudendal, Velas byggerådgivning.

- Udvikling er mit opium

Flemming Fuglede Jørgensen er i gang med et generationsskifte på »Borupgaard« med sin søn Peter. Samtidig har han netop erhvervet herregården »Christiansdal«. Der er muligheder i dansk landbrug. Men der skal kæmpes for at bevare dem, lyder vurderingen.

Ser Øresundssag som et kvantespring for landbrugets miljøkamp

- Den her med, at de har villet lukke deres eget lort ud ved København lige midt i badesæsonen, den kommer sgu til at svide, vurderer formanden for Bæredygtigt Landbrug.

Nu afgøres om aksbeskyttelsen i hvede skal deles i to sprøjtninger

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.
Side 1 af 1850 (36981 artikler)Prev1234567184818491850Next