bannerPos

App skal lette registreringen af svineflytninger

Flere landmænd er begyndt at bruge Fødevarestyrelsens app »Flytning af svin« til at registrere deres svineflytninger, hvilket ifølge Fødevarestyrelsen skulle gøre registreringen lettere og hurtigere. Arkivfoto: Camilla Bønløkke

AF: CAMILLA BØNLØKKE

FAGJOURNALIST
06-09-2019 07:42
Fødevarestyrelsen kører fra september en kontrolkampagne, som skal hjælpe flere landmænd til at få registreret deres svinebesætninger og svineflytninger korrekt i CHR. På kontrollerne vil styrelsen blandt andet informere om appen »Flytning af svin«.

Hvis du køber grise eller flytter dem mellem besætninger, så er det vigtigt, at du registrerer det i det Centrale Husdyrbrugsregister (CHR). For skulle Danmark rammes af afrikansk svinepest eller andre smitsomme sygdomme, så er det afgørende, at myndighederne har et overblik over, hvor grise er opstaldet.

Ifølge Fødevarestyrelsen så bruges informationer om antal dyr, og hvor de befinder sig, også i mange andre sammenhænge. For

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Sæd-smitte fra Mors 2 afkræftes

Analyse afkræfter, at sæd fra Mors 2 har været kilden til PRRS i to produktionsbesætninger.

Kommunal spildevandsudledning er vigtigt skyts i BNBO-retsopgør

De kommunale udledninger af milliarder af liter urenset spildevand direkte til det danske vandmiljø, leverer ifølge advokat Hans Sønderby Christensen en vigtig pind til BNBO'er og kommunale indsatsplaners »ligkiste«.

Kompensation kan redde minkavlere

Myndighedernes økonomiske corona-hjælpepakke, som mange minkavlere nyder godt af, kan være lige præcis den redningsplanke, der skal til, fortæller rådgiver.

Ukrainsk afgrødeproduktion opskrives

Den ukrainske afgrødehøst opskrives nu, efter en periode med gunstige vejrforhold. Ukraine er blandt verdens største eksportører af afgrøder, og derfor er det endnu en prissvag faktor, vi står overfor på afgrødemarkedet her i Europa.

Angreb af havreål i vårsæd

De første angreb af havrecystenematoder i havre er konstateret.

Mønsterbrug i Cuba viser vejen frem

Socialistiske Cuba tillader privat foretagsomhed, så landmændene kan sælge 20 procent af deres produktion selv. Resten købes af staten til fastsat pris. Det giver muligheder for blandt andre Fernando Funes-Monzote, der arbejder på at få flere i gang med en lønsom produktion.

Soja rydder skov, men det gør halvdelen af supermarkedets produkter også

Diskussionen om bæredygtigheden af soja stikker dybere end Danmarks grisestalde. Den handler om det globale fødevaresystem, som vi alle er en del af, og alle har ansvar for at ændre.

Overborgmester aflyser planlagt udledning til Øresund

Først blev de planlagte udledninger af 290.000 kubikmeter spildevand til Øresund rykket til efteråret. Nu er de blevet endelig aflyst. Forsyningsselskab arbejder på at finde alternative løsninger.
Side 1 af 1852 (37023 artikler)Prev1234567185018511852Next