bannerPos

App skal lette registreringen af svineflytninger

Flere landmænd er begyndt at bruge Fødevarestyrelsens app »Flytning af svin« til at registrere deres svineflytninger, hvilket ifølge Fødevarestyrelsen skulle gøre registreringen lettere og hurtigere. Arkivfoto: Camilla Bønløkke

Camilla Bønløkke

Fagjournalist
06-09-2019 07:42
Fødevarestyrelsen kører fra september en kontrolkampagne, som skal hjælpe flere landmænd til at få registreret deres svinebesætninger og svineflytninger korrekt i CHR. På kontrollerne vil styrelsen blandt andet informere om appen »Flytning af svin«.

Hvis du køber grise eller flytter dem mellem besætninger, så er det vigtigt, at du registrerer det i det Centrale Husdyrbrugsregister (CHR). For skulle Danmark rammes af afrikansk svinepest eller andre smitsomme sygdomme, så er det afgørende, at myndighederne har et overblik over, hvor grise er opstaldet.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 139,59 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Landboformand roser miljøminister

Miljøminister Lea Wermelin (S) får ros af landboformand Frede Lundgaard Madsen for at ville sikre bedre data for spildevand. Han undrer sig dog over, at ministeren så skråsikkert fastholder, at spildevand kun står for 1 til 2 procent af den samlede kvælstofforurening.

Danmarkspremiere på finsk såmaskine med ny type skær

Maskinproducenten Multiva har fornyet både profil og såmaskineprogram. I går var der danmarkspremiere på den nye såmaskine med Multiva’s eget nyudviklede FX såskær. Det skete ved en markdemonstration ved Sabro vest for Aarhus.

Regeringen nedsætter en særlig brexit-ministergruppe

Alt peger lige nu på, at Storbritannien forlader EU uden nogen aftale, hvilket især kommer til at ramme virksomhederne. Især fødevareeksporten er truet, lyder det fra udenrigsminister Jeppe Kofod (S).

Sæt fokus på giftig mad og vand fremfor de ensidige kampagner mod rester af pesticider

Kølsters øl er mange tusinde gange mere giftigt for os end vores indtag af pesticidrester i dansk drikkevand. Kølsters krav om udfasning af syntetiske pesticider i Danmark skyldes ikke giftigheden, men den frygt for og had til pesticider, som Kølster, ØL og andre har spredt til danskere i årevis.

Ikke mere personfnidder – vis nu handling

De tåbelige regler i forhold til at få sået efterafgrøder må ændres, mener skribenten.
Side 1 af 1636 (32706 artikler)Prev1234567163416351636Next