bannerPos

Overborgmester aflyser planlagt udledning til Øresund

Skovshoved Havn var et at de steder, hvor det var planlagt, at der skulle udledes spildevand, der blot var mekanisk renset.

AF: LASSE EGE PEDERSEN

NYHEDSREDAKTØR, EFFEKTIVT LANDBRUG
03-06-2020 13:34
Først blev de planlagte udledninger af 290.000 kubikmeter spildevand til Øresund rykket til efteråret. Nu er de blevet endelig aflyst. Forsyningsselskab arbejder på at finde alternative løsninger.

I 11. time blev to planlagte udledninger af spildevand til Øresund fra Skovshoved Havn i Gentofte og ved Svannemøllen i København på samlet 290.000 kubikmeter i forrige uge bremset.

Få timer før udledningere skulle være sat i gang blev det meddelt af Københavns miljø- og teknikborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL), at de blev udskudt 24 timer. Dagen efter blev de udsat til oktober. Nu er de – som de fleste nok også havde forventet – blevet helt aflyst. Københavns overborgmester Frank Jensen (S) skrev tirsdag aften på Facebook:

- Det er fuldt forståeligt, at der har været voldsom modstand mod den planlagte udledning af spildevand i Øresund. Vi er kendt over hele verden for vores rene badevand i København, som vi elsker og er så stolte af. Det skal vi kæmpe videre for.

- Derfor er jeg også glad for at kunne sige, at vi nu har aftalt med HOFOR, at den planlagte udledning af spildevand, som kun er mekanisk renset, er aflyst. Den var udskudt til oktober - nu har Københavns Kommune og HOFOR givet hinanden håndslag på, at der skal findes en anden løsning. HOFOR arbejder på højtryk med andre mulige løsninger, og det er min klare forventning, at vi får det løst, lyder det fra Frank Jensen. 

Fra HOFOR oplyser administrerende direktør, Lars Therkildsen, at man marbejder intenst med blandt andet andet miljøvirksomheden Krüger for at vurdere forskellige løsninger.

- Vi er i fuld gang med at undersøge tre forskellige typer af alternativer – rensning af spildevandet lokalt, transport af spildevandet samt konstruktionsmæssige løsninger for at sikre den eksisterende ledning. Det er mit håb, at vi helt kan undgå at lede spildevand, der kun er mekanisk renset, ud i Øresund, og det er min forventning, at en af disse løsninger kan gennemføres i andet halvår, siger Lars Therkildsen.

Han fortæller, at udover at være i tæt dialog med Københavns Kommune, så er HOFOR også i tæt dialog med AP Pension. Det er således AP Pension, der bygger på det projekt i Nordhavnen i København, som er årsag til, at den planlagte spildevandsudledning overhovedet er nødvendig. AP Pension bygger således ovenpå den spildevandsledning, som skal lukkes. 

Fra Lars Therkildsen lyder det, at AP Pension bidrager aktivt til at undersøge mulighederne for en konstruktionsmæssig løsning, hvor byggeriet ændres, så spildevandsledningen ikke skal graves fri.

Er det tid til låneomlægning, og benytter du virksomhedsordningen?

Der er risiko for, at du etablerer en såkaldt sikkerhedsstillelse, hvis du omlægger et lån, der har sikkerhed i virksomhedens aktiver, og lånet er placeret uden for virksomhedsordningen i dit regnskab, vurderer skattespecialist i SLF, Lone Hauge.

Årsmøde med markvandring og et kig i kemiskabet

Med respekt for og under hensyntagen til Corona-situationen blev årsmødet i Deltidsudvalget under Landboforeningen Limfjord flyttet ud, og blev afholdt i maskinhuset hos udvalgsmedlem Povl Lund i Lødderup på Mors med gode indlæg og god spørgelyst og debat.

Økologien blomstrer, og væksten fortsætter

Fremtiden ser lys ud for produktion og forbrug af dansk økologi, og samtidig kommer der for alvor skub i eksporten de kommende år. Det viser en ny prognose fra Landbrug & Fødevarer på baggrund af virksomhedernes forventning til økologimarkedet frem mod 2025.

Semler Agro klar med nyt banebrydende udlejningskoncept

Som de første i Danmark tilbyder Semler Agro sæsonleje af nye landbrugsmaskiner på halvårsbasis. Det nye udlejningskoncept skal hjælpe de danske landmænd med at levere bedst muligt i takt med markedets omskiftelige behov og i perioder med spidsbelastning.

Rotation i ejerkredsen hos Brdr. Holst Sørensen

Pr. 1 juli trådte Christian Petersen ind i ejerkredsen af virksomheden Brdr. Holst Sørensen A/S i Obbekær.

Tysk lovgivning kan ramme dansk eksport

Tyskland har fredag vedtaget en række forslag til nye lovkrav for sohold. Seges Svineproduktion og Landbrug & Fødevarer meddeler, at de nye regler forventes at få betydning for danske soholdere.

- Vi får fjernet vores værdier uden kompensation

Langelandsk mælkeproducent ramt af urimelig lovgivning med ammoniakkrav ved modernisering af bedriften.

Mobil melfabrik rykker ud til økologiske landmænd

Økologiske landmænd kan nu løfte værdien af deres korn ved at få malet deres eget korn til mel ude på gårdene og pakket i poser til videresalg.

Uændret notering for Nord-West

I dag er Nord-West noteringen fortsat uændret, men den vil sandsynligvis falde med 6 euro (45 kr.) i næste uge. Den største udfordring er fortsat den midlertidige lukning af Tönnies-slagteriet i Rheda-Wiedenbrück, som lige blev forlænget med yderligere to uger til den 17. juni. Det er imidlertid usikkert, om der kommer yderligere udsættelser, og når slagteriet må åbne igen, så vil det sandsynligvis ikke være hele slagteriet, men kun dele af slagteriet i første omgang.

Mekanisk alternativ kan løse kartoffeludfordringer

Mekaniske kartoffelaftoppere fra hollandske Baselier kan klare den udfordring, som kartoffelavlere har, efter udfasningen af Reglone til nedvisning.
Side 1 af 1872 (37428 artikler)Prev1234567187018711872Next