bannerPos

Landmand dybt bekymret for spildevand der oversvømmer marker

Hvad er der i spildevandet af medicinrester og anden alvorlig kemi? Det ville jeg virkelig gerne have svar på, siger Hatla Johnsen, planteavler i Veksø på Sjælland. Fotos: Alexander Dornwirth

AF: LASSE EGE PEDERSEN

NYHEDSREDAKTØR, EFFEKTIVT LANDBRUG
15-10-2019 07:35
Markerne hos Hatla Johnsen, planteavler i Veksø på Sjælland, er i perioder oversvømmet. Vandet stammer fra det særdeles bybelastede vandløb Værebro Å, hvor der udledes store mængder af spildevand.

Hvad indeholder det vand? Er det giftigt? Trænger det ned i grundvandet?

Sådan lyder blot nogle af de spørgsmål, som den sjællandske planteavler fra Veksø, Hatla Johnsen, igennem en længere periode ihærdigt har forsøgt at finde svar på. Det skyldes, at dele af hendes 125 hektar, hvor der blandt andet dyrkes raps, jævnligt igennem årerne har været oversvømmet på grund af et vandløb.

I

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Miljøgodkendelse til andre staldsystemer

Ikke alle stalde passer ind i de traditionelle kasser i en miljøansøgning. SvineRådgivningen meddeler, at de har god erfaring med sådanne sager.

IGC forventer global overskudsproduktion i 2020

IGC, The International Grains Council, forventer en overskudsproduktion af afgrøder på globalt plan i sæsonen 2020 og 2021. Men det er ikke fra Europa, den store afgrødeproduktion i givet fald vil komme.

Mild morgenluft for industriel slagtesvineproduktion

Længe før klimadagsordenen blev sat af politikere og befolkning, var AgriFarm A/S klar med miljø- og klimavenlige løsninger for slagtesvineproduktion, der gør en industriel storstald til en venlig nabo.

Få tjek på smittebeskyttelsen i staldene

- Vi burde se på smittebeskyttelse i vores stalde som bedriftens virusprogram, anbefaler faglig chefkonsulent Anja Juul Freudendal, Velas byggerådgivning.

- Udvikling er mit opium

Flemming Fuglede Jørgensen er i gang med et generationsskifte på »Borupgaard« med sin søn Peter. Samtidig har han netop erhvervet herregården »Christiansdal«. Der er muligheder i dansk landbrug. Men der skal kæmpes for at bevare dem, lyder vurderingen.

Ser Øresundssag som et kvantespring for landbrugets miljøkamp

- Den her med, at de har villet lukke deres eget lort ud ved København lige midt i badesæsonen, den kommer sgu til at svide, vurderer formanden for Bæredygtigt Landbrug.

Nu afgøres om aksbeskyttelsen i hvede skal deles i to sprøjtninger

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.
Side 1 af 1850 (36981 artikler)Prev1234567184818491850Next