bannerPos

L&F presser på: Vil have Reglone-tilladelse nu

Det er dybt frustrerende, at danske kartoffelavlere ikke har lov at bruge planteværnsmidlet Reglone, siger viceformand i Landbrug & Fødevarer, Thor Gunnar Kofoed.

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
02-07-2020 10:05
Trods længere tids forhandlinger mellem Miljøstyrelsen og Landbrug & Fødevarer, er der endnu ikke udstedt en tilladelse til at bruge planteværnsmidlet Reglone. Og det frustrerer viceformand i L&F, Thor Gunnar Kofoed.

Tidligere i 2020 blev tilladelsen til at bruge planteværnsmidlet Reglone inddraget, hvilket vil skabe problemer med manglende nedvisning i markerne. Og det skaber stor frustration hos især kartoffelavlere. 

Derfor er Landbrug & Fødevarer gået i forhandlinger med myndighederne om at få en tilladelse til at man kan bruge Reglone på markerne. Men den tilladelse er endu ikke kommet, og det skaber frustrationer hos landbrugsorganisationen.

- Det er kritisabelt, at vi endnu ikke har fået en tilladelse til at bruge et så vigtigt plantebeskyttelsesmiddel. Vi er i tæt kontakt med ministeriet og presser fortsat på for en tilladelse, så kartoffelavlerne kan gå høsten i møde med ro i maven, siger viceformand i Landbrug & Fødevarer, Thor Gunnar Kofoed.

Han oplyser, at L&F's førsteprioritet er at få en tilladelse til brugen fra ministeriet.

- Vi har foreslået flere løsningsmodeller og foranstaltninger, som også tager hensyn til ministeriets ønsker. Derfor er det frustrerende, at man endnu ikke er kommet os i møde, så vi kan få skabt ro om kartoffelhøsten i år, siger han og fortsætter:

- Vi kæmper videre, uret tikker og ingen er mere opmærksomme på problemstillingen end os. 

Ifølge kartoffelbranchen findes der ikke noget brugbart alternativ til Reglone, der gerne må bruges hos udenlandske konkurrenter.

Produktion af græsprotein er i gang

Danmarks første kommercielle anlæg til fremstilling af græsprotein er etableret, så foder med græsprotein kan forventes klar i dette efterår. Seges afholder webinar om græsprotein den 14. september.

Er der fradrag for udgiften til høstfesten?

Høsten står for døren, og når den er i hus, skal det måske fejres med en hyggelig høstfest. Men hvor-dan er det egentlig med fradragsretten for landmanden? Og hvad med medarbejderne, beskatningen og momsen?

Planteavlskonsulenter rådgiver ud fra rigide regler

De massive krav til efterafgrøder sætter planteavlskonsulenters faglighed under pres, mener Gustav Garth-Grüner, næstformand i Bæredygtigt Landbrug, der også mener, at nogle af dem bukker under for presset. Planteformand i L&F er uenig.

Kød i historisk fald

Både produktion og forbrug af kød ser ud til af falde globalt for andet år i træk.

Kartoffelavlere står midt i historisk eksperiment

En effektiv, ensartet vækststandsning i kartofler er kodeordet for et godt resultat, pointerer landskonsulent Lars Bødker, Seges.

Eksportportalen advarer om ekstreme temperaturer

EksportKontrolCentret tilbagesender mange logbøger i øjeblikket på grund af utilstrækkeligt hensyn til de varme temperaturer i de planlagte ruter.

Man må tidligt op

Mens de fleste danskere stadig sover, tager landmand Mikkel Andersen de første kartofler op, så de kan komme videre til pakkerierne, hvor de vaskes og pakkes.
Side 1 af 1892 (37824 artikler)Prev1234567189018911892Next