bannerPos

DF'er er utilfreds med ministersvar om udeblivelse

Dansk Folkepartis Lise Bech er for nylig genudpeget som fødevareordfører for Dansk Folkeparti.

Lasse Ege Pedersen

10-08-2019 09:42
Dansk Folkepartis fødevareordfører, Lise Bech, er ikke tilfreds med fødevareministerens begrundelse for i sidste måned at være udeblevet fra et Rådsmøde i Bruxelles.

En sludder for en sladder.

Sådan betegner Dansk Folkepartis fødevare- og landbrugsordfører, Lise Bech, det svar, som hun netop har fået fra fødevareminister Mogensen Jensen (S) omkring det ministerrådsmøde 15. juli, som ministeren ikke dukkede op til, da ministeren i stedet prioriterede sin ferie.

I stedet blev Danmark repræsenteret af embedsmænd ved mødet i Bruxelles.

Fra fødevareministeren lyder forklaringen til Lise Bech, som skriftligt har bedt ministeren om svar på, hvorfor han ikke kom til mødet, at alle rådsmøder selvfølgelig har betydning, men det er særligt vigtigt med ministerdeltagelse, når der skal træffes egentlige beslutninger. Og på mødet 15. juli skulle der altså ikke træffes beslutninger.

- Selvfølgelig skal han have lov til at holde ferie, men han bør også møde op, når møderne er der. Og det svar, som han kommer med, det er en sludder for en sladder. Den her minister, som er så gammel i gårde, ved da også om nogen, at politik handler om netværk.

- Det er jo præcis også derfor, at ministeren har inviteret mig over til kaffe i næste uge. Vi kender ikke hinanden, da han har siddet på kulturområdet, så han vil da se, hvem jeg er, og hvad jeg har tænkt mig, siger Lise Bech.

Lise Bech blev genvalgt til trods for Dansk Folkepartis katastrofevalg i juni, hvor partiet mistede 21 ud af 37 mandater. For nylig blev hun genudnævnt som partiets fødevare- og landbrugsordfører. Miljøordfører for Dansk Folkeparti er blevet René Christensen, der også er blevet formand for Miljø- og Fødevareudvalget i Folketinget.

Tæsk til landbruget

Hun fortæller, at hun i den kommende valgperiode vil fortsætte med at forsøge at fastholde en positiv ånd omkring landbruget, og tale landbruget op.

- Pyha. I de fire år som jeg allerede har siddet i Folketinget, i den periode synes jeg, at landbruget simpelthen allerede har fået så mange tæsk. Og vi skal simpelthen hver eneste gang pointere, at vi er nogle af de mest klimaeffektive i hele verden i Danmark. Vi kan producere mange flere klimavenlige fødevarer her, end de kan i udlandet.

- Det her som nu igen kommer (i forbindelse med netop offentliggjort klimarapport fra FN, red.) med, at vi skal spise mindre kød, der må folk forstå, at så flytter produktionen udenlands, siger Lise Bech.

Hun blev valgt til Folketinget i 2015, hvor Dansk Folkeparti dengang havde massiv fremgang. Hun er den eneste nyvalgte fra 2015 fra Dansk Folkeparti, som ved valget i 2019 blev genvalgt.

Ingen yderligere stramninger til landbrugets brug af sprøjtemidler lige om hjørnet

Den nye miljøminister Lea Wermelin (S) vil afvente undersøgelser, før hun eventuelt vil sætte gang i yderligere stramninger for landbrugets brug af sprøjtemidler. Dermed er forbud mod sprøjtning på §3-arealer også foreløbigt udskudt.

Lad markskydning fortsætte

Skydning af avlsdyr på marken skal nedbringes. Den praksis skulle hindre, at udegående dyr blev stressede af transport op til slagtning, og det bør kunne fortsætte, mener Erling Bonnesen, der har stillet to spørgsmål til fødevareministeren.

Fint udbytte i mosejorden

Onsdag eftermiddag kunne Jan Nørgaard endelig køre mejetærskeren ud i maltbyggen ved Store Vildmose i Vendsyssel. Nu køres der på højtryk, så alle afgrøder forhåbentlig er i hus inden onsdag i næste uge, hvor der igen er lovet regn.
Side 1 af 1611 (32209 artikler)Prev1234567160916101611Next