bannerPos

DF'er er utilfreds med ministersvar om udeblivelse

Dansk Folkepartis Lise Bech er for nylig genudpeget som fødevareordfører for Dansk Folkeparti.

AF: LASSE EGE PEDERSEN

NYHEDSREDAKTØR, EFFEKTIVT LANDBRUG
10-08-2019 09:42
Dansk Folkepartis fødevareordfører, Lise Bech, er ikke tilfreds med fødevareministerens begrundelse for i sidste måned at være udeblevet fra et Rådsmøde i Bruxelles.

En sludder for en sladder.

Sådan betegner Dansk Folkepartis fødevare- og landbrugsordfører, Lise Bech, det svar, som hun netop har fået fra fødevareminister Mogensen Jensen (S) omkring det ministerrådsmøde 15. juli, som ministeren ikke dukkede op til, da ministeren i stedet prioriterede sin ferie.

I stedet blev Danmark repræsenteret af embedsmænd ved mødet i Bruxelles.

Fra fødevareministeren lyder forklaringen til Lise Bech, som skriftligt har bedt ministeren om svar på, hvorfor han ikke kom til mødet, at alle rådsmøder selvfølgelig har betydning, men det er særligt vigtigt med ministerdeltagelse, når der skal træffes egentlige beslutninger. Og på mødet 15. juli skulle der altså ikke træffes beslutninger.

- Selvfølgelig skal han have lov til at holde ferie, men han bør også møde op, når møderne er der. Og det svar, som han kommer med, det er en sludder for en sladder. Den her minister, som er så gammel i gårde, ved da også om nogen, at politik handler om netværk.

- Det er jo præcis også derfor, at ministeren har inviteret mig over til kaffe i næste uge. Vi kender ikke hinanden, da han har siddet på kulturområdet, så han vil da se, hvem jeg er, og hvad jeg har tænkt mig, siger Lise Bech.

Lise Bech blev genvalgt til trods for Dansk Folkepartis katastrofevalg i juni, hvor partiet mistede 21 ud af 37 mandater. For nylig blev hun genudnævnt som partiets fødevare- og landbrugsordfører. Miljøordfører for Dansk Folkeparti er blevet René Christensen, der også er blevet formand for Miljø- og Fødevareudvalget i Folketinget.

Tæsk til landbruget

Hun fortæller, at hun i den kommende valgperiode vil fortsætte med at forsøge at fastholde en positiv ånd omkring landbruget, og tale landbruget op.

- Pyha. I de fire år som jeg allerede har siddet i Folketinget, i den periode synes jeg, at landbruget simpelthen allerede har fået så mange tæsk. Og vi skal simpelthen hver eneste gang pointere, at vi er nogle af de mest klimaeffektive i hele verden i Danmark. Vi kan producere mange flere klimavenlige fødevarer her, end de kan i udlandet.

- Det her som nu igen kommer (i forbindelse med netop offentliggjort klimarapport fra FN, red.) med, at vi skal spise mindre kød, der må folk forstå, at så flytter produktionen udenlands, siger Lise Bech.

Hun blev valgt til Folketinget i 2015, hvor Dansk Folkeparti dengang havde massiv fremgang. Hun er den eneste nyvalgte fra 2015 fra Dansk Folkeparti, som ved valget i 2019 blev genvalgt.

Et par tips i forbindelse med KemiTjek

De regnfulde vinterdage er perfekte til én af de to årlige gennemgange af lagerbeholdningen i kemirummet. Seges giver et par tips til app’en KemiTjek.

Fynsk kartoffelfabrik er fortsat i spil

Flere interesserede avlere har mulighed for at tegne anpart i kartoffelmelsprojektet på lige fod med de første 47 anpartshavere.

Går ind for flere minivådområder

Folketingets miljø- og fødevareudvalg var i denne uge ude i virkeligheden for at studere et såkaldt matriceanlæg på Midtfyn.

Fynsk biodiesel kan rykke på klimaregnskabet

Der er brug for en større udbredelse af biodiesel i den tunge transport. Det mener klimaminister Dan Jørgensen (S), der i denne uge var på besøg hos Emmelev, der kan levere op mod 10 procent af Danmarks dieselforbrug.

Stor efterspørgsel på planteprotein

Den nystartede virksomhed Organic Plant Protein forventer at kunne aftage dansk avlede økologiske hestebønner og markærter til produktion af planteprotein allerede i 2021. Økologiske landmænd søges.

Politisk skifte bekymrende

Selv om statsminister Mette Frederiksen har sagt, at hun vil landbruget, kan regeringsskiftet godt give grund til bekymring for landbruget, mener formand for DM&E Agro, Søren Ulrik Sørensen.

Sådan holder du fast på dine gode folk

Sådan holder du fast på dine gode folk

Kæmpe bøde til DLG-ejet selskab i Tyskland

BLS, der er datterselskab til DLG-ejede HaGe, har fået en bøde på massive 29,25 millioner euro af tyske konkurrencemyndigheder for selskabets medvirken i en sag om ulovlige prisaftaler på sprøjtemidler.

Godt salg af nye sprøjter

Hos Horsch-importøren Stroco-Agro ApS hober ordrebekræftelser på nyt Horsch-grej sig op. Samtidig har der været et historisk flot salg.

Miljøminister tøver med ny vandløbslov

Der ikke behov for at ændre vandløbsloven for at kunne klimatilpasse og klimasikre vandløbene, da loven allerede rummer mulighed for det i dag, lyder det fra miljøminister Lea Wermelin (S).
Side 1 af 1747 (34930 artikler)Prev1234567174517461747Next