bannerPos

Svindelanklaget polsk jurist står til at blive landbrugskommissær

Janusz Wojciechowski står lige nu til at blive EU’s næste landbrugskommissær. Han er 64 år og uddannet jurist og er tidligere dommer i Polen. Derudover bliver han lige nu undersøgt af OLAF for misbrug af EU-midler. Foto: Alexis Haulot

Lasse Ege Pedersen

Nyhedsredaktør, Effektivt Landbrug
11-09-2019 11:07
Det tidligere mangeårige medlem af Europa-Parlamentet Janusz Wojciechowski fra Polen bliver EU’s næste landbrugskommissær, hvis Kommissionen bliver godkendt af Europa-Parlamentet. Den mulige kommissær undersøges dog lige nu af EU’s antisvindelenhed OLAF.

Der blev i går i Bruxelles sat navne på hvilke kommissærer, der skal have hvilke ansvarsområder.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 139,59 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Landboformand roser miljøminister

Miljøminister Lea Wermelin (S) får ros af landboformand Frede Lundgaard Madsen for at ville sikre bedre data for spildevand. Han undrer sig dog over, at ministeren så skråsikkert fastholder, at spildevand kun står for 1 til 2 procent af den samlede kvælstofforurening.

Danmarkspremiere på finsk såmaskine med ny type skær

Maskinproducenten Multiva har fornyet både profil og såmaskineprogram. I går var der danmarkspremiere på den nye såmaskine med Multiva’s eget nyudviklede FX såskær. Det skete ved en markdemonstration ved Sabro vest for Aarhus.

Regeringen nedsætter en særlig brexit-ministergruppe

Alt peger lige nu på, at Storbritannien forlader EU uden nogen aftale, hvilket især kommer til at ramme virksomhederne. Især fødevareeksporten er truet, lyder det fra udenrigsminister Jeppe Kofod (S).

Sæt fokus på giftig mad og vand fremfor de ensidige kampagner mod rester af pesticider

Kølsters øl er mange tusinde gange mere giftigt for os end vores indtag af pesticidrester i dansk drikkevand. Kølsters krav om udfasning af syntetiske pesticider i Danmark skyldes ikke giftigheden, men den frygt for og had til pesticider, som Kølster, ØL og andre har spredt til danskere i årevis.

Ikke mere personfnidder – vis nu handling

De tåbelige regler i forhold til at få sået efterafgrøder må ændres, mener skribenten.
Side 1 af 1636 (32706 artikler)Prev1234567163416351636Next