bannerPos

Øko-kommune får hård kritik for planer om sprøjteforbud

Et måske kommende forbud mod sprøjtemidler på arealer også uden for BNBO i Lejre Kommune skaber stor usikkerhed, fortæller Per Thomasen, bestyrelsesmedlem i Gefion og økologisk mælkeproducent. Foto: Erik Kjærgaard Christensen

AF: LASSE EGE PEDERSEN

NYHEDSREDAKTØR, EFFEKTIVT LANDBRUG
10-09-2019 07:17
Lejre Kommune, der ikke er bleg for at omtale sig selv som »Den Økologiske Kommune«, går med planer om at indføre sprøjteforbud, der rækker videre end BNBO. Endnu er det dog uvist hvilke arealer, som bliver omfattet, og det er stærkt kritisabelt, mener sjællandsk landboforening.

Landmænd i Lejre lever lige nu i en ubehagelig uvished.

Det mener Per Thomasen, bestyrelsesmedlem i Gefion og økologisk mælkeproducent i Lejre. En kommune, der i årevis har markedsført sig selv som landets førende inden for økologi.

Uvisheden skyldes, forklarer Per Thomasen, at den sjællandske kommune har planer om sprøjteforbud, der også går ud over de boringsnære beskyttelsesområder. Problemet for la

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Nye EU-regler af påhængskøretøjer

Færdselsstyrelsens udmelding om, at nye EU-regler for påhængskøretøjer skal implementeres 1. september 2020, skaber problemer for maskinfabrikanterne. Branchefællesskabet om Færdsel arbejder nu på en længere frist.

FRDK inviterer til generalforsamling og fagdag

Engelske Clive Bailye er hovedindlægsholder, når FRDK afholder generalforsamling og efterfølgende fagdag på Fyn.

Styrk dine lederkompetencer

I foråret og efteråret 2020 afholder Seges kurser for driftsledere i svineproduktionen på dansk og engelsk.

Vanopslagh og Bonnesen taler til BL-møde

Bæredygtigt Landbrug forventer stort rykind til generalforsamling i næste uge, hvor Venstre og Liberal Alliance står for de politiske taler.

Digitale muligheder og øget rådgivning giver bedre bundlinje hos landmænd

Ny analyse viser, at 19 landmænd, der var de første til at teste Seges’ digitale økonomistyringsprogram Dashboard, har oplevet markante forbedringer af deres økonomi.

Hyld landbruget for at optimere biomassen

Planteavlerne bør ikke finde sig i, at energisektoren render med hele gevinsten i klimaregnskabet, siger Søren Ilsøe, konsulent i Agrovi.

Nyt notat beskriver oprindelsen af PRRS-varianten hos Hatting

Seges Svineproduktion beskriver i et nyt notat den nye variant af PRRS1 og resultatet af de undersøgelser der er gennemført for at sporer oprindelsen af virusset der smittede Hattings ornestation ved Horsens.
Side 1 af 1773 (35455 artikler)Prev1234567177117721773Next