bannerPos

Kritik af landboformand for kommunalt BNBO-frieri

Ifølge Ulrik Lunden, formand for Bæredygtigt Grundvandsbeskyttelse, er det en helt fejlagtig vej at betræde at lave BNBO-aftaler med kommunerne.

AF: JACOB LUND-LARSEN

CHEFREDAKTØR
07-08-2020 21:05
- Det er direkte usmageligt at sætte landmænd under pres for at indgå såkaldt frivillige BNBO-ordninger helt uvidende om, hvad alle andre modtager, lyder kritik fra grundvandsforening.

Det falder formanden for foreningen Bæredygtigt Grundvandsbeskyttelse, Ulrik Lunden, for brystet, at landboformand H. C. Gæmelke, Jysk Landbrug, forleden til Landbrugsavisen efterspurgte handling fra kommunerne i de såkaldte boringsnære beskyttelsesområder, BNBO.

Ifølge landboformanden går det alt for sløvt med at få lavet frivillige aftaler mellem lodsejere, vandværker og kommuner om sprøjteforbud i BNBO-områder.

Men ifølge Ulrik Lunden er det en helt fejlagtig vej at betræde at lave BNBO-aftaler.

- Landbruget vil de ufaglige og dermed retsstridige BNBO’er til livs. De skal underkendes af domstolene. Vi vil ikke se på, mens landmænd spilles ud mod landmænd i mørke forhandlingsrum uden gennemsigtighed. Vi ved fra medlemmerne, hvordan den slags foregår. Vi har det inde på kroppen hver dag. Vi vil ikke finde os i det. Det er direkte usmageligt at sætte landmænd under pres for at indgå såkaldt frivillige ordninger helt uvidende om, hvad alle andre modtager, lyder kritikken.

Vil »uvæsen« til livs

Ifølge BG-formanden er det velkendt, at Sønderborg Kommune har betalt store summer til én, og tilbyder andre håndører.

- Det vil vi slet ikke ind i. Uanset hvad. Det stritter i alle retninger mod lighed for loven.

- Vi skal det her uvæsen til livs, og hele landbruget skal være med, tordner Ulrik Lunden med direkte adresse til formanden for Jysk Landbrug, H. C. Gæmelke.

Ifølge Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse er der tilstrækkeligt grundvand under dansk landbrugsjord til at forsyne 200 millioner mennesker årligt med drikkevand, som er helt uden spor af landbrugspesticider.

 

jll@effektivtlandbrug.dk

telefon 63 38 25 48

 

Øko-drift deler bornholmske politikere

Forleden var der uenighed mellem højre og venstre i kommunalbestyrelsen på Bornholm om, hvorvidt regionskommunen skal støtte opkøb at landbrug til øko-omlægning.

Vi har brug for et grønt landbrug

Forud for efterårets forhandlinger om grøn skattereform lyder det her fra to af Venstres ordførere, at partiet går ind for en co2-afgift. Det må dog ikke betyde, at der bliver sendt arbejdspladser ud af landet.

Arla forventer britiske prisstigninger ved hårdt brexit

Det britiske marked var lukrativt for Arla i årets første halvår. Men med 100 dage tilbage af den midlertidige overgangsordning, stiger nervøsiteten nu hos Peter Giørtz-Carlsen, der er chef for Arla Europa. Det skriver Fødevarewatch.

Min oplevelse med påstået overgødskning på grund af konsulentfejl

I weekenden skrev Effektivt Landbrug om en landmand, der i retten var blevet frikendt for overgødskning efter, at hans konsulent havde begået en fejl i gødningsretten. Det fik Jørgen Mose Hansen til at huske på sin egen sag, som han fortæller om her.
Side 1 af 1926 (38516 artikler)Prev1234567192419251926Next