bannerPos

Kæmpe opbakning til dansk landbrug i København i dag

Hele Langelinie i København var proppet med traktorer. Det var foreningen »Oprør fra landet«, der havde arrangeret demonstrationer i dag i både Aarhus og København imod regeringens magtmisbrug, manglende respekt for grundloven og demokratisk underskud for folkestyret. Flere end 4.000 demonstranter var mødt på Langelinie i København i dag. Foto: Per Jørgensen

AF: PER JØRGENSEN

JOURNALIST
21-11-2020 14:29
Foreningen »Oprør fra landet« afholdte i dag demonstrationer imod magtmisbrug, manglende respekt for grundloven og demokratisk underskud for folkestyret. Mere end 4.000 demonstranter var mødt op i København.

Ifølge en af koordinatorerne bag demonstrationerne i dag, Knud Jeppesen, var der mere end 1.000 traktorer tilstedet i København og Aarhus i dag.

Flere folketingspolitikere var på talerstolen i København, blandt andet tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen, der gav oppositionen en overhaling for ikke at være kritiske nok mod regeringen. Han kom også en på statsminister Mette Frederiksen arrogance i minksagen.

Udover tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen var også Rasmus Jarlov (K), Pia Kjærsgaard (DF), Erling Bonnesen (V), Pernille Vermund (NB), Sophie Løhde (V), Lars-Christian Brask (LA), Torben Povlsen, formand for Centrovice på Fyn samt svineproducent Peter Kiær, der er talsmand for »Oprør fra landet« på talerstolen.

Ifølge arrangøren skal der være tid til at lytte, tid til at undersøge tingene til bunds, så der kan træffes meningsfyldte beslutninger. Et demokratisk samfund skal ledes demokratisk. Det ønsker regeringen ikke, derfor blev der demonstreret i dag.

- Vi demonstrerer også i dag imod regeringens fremsatte nye epidemilov, der giver politikerne uindskrænket magt. Der udmeldes grundlovsstridige beslutninger og hæren sættes ind for at hjælpe myndighederne med at gennemføre ulovlige beslutninger, sagde Pernille Vermund fra talerstolen.

Flere talere var inde på, at regeringens arrogance bliver dyr, især på det menneskelige plan. Et erhverv er væk og mange andre erhverv og mennesker lever i uvished for deres fremtid, når folkestyret er sat ud af kraft, lød det fra talerstolen, lige flere talere var inden på, at folket ingen indflydelse har på, hvilke beslutninger der dikteres fremover under den ønskede epidemilov. Det føles fremmed og usikkert, sagde flere talere.

Efterspørgslen efter australsk hvede er stærk

I går skrev jeg om udsigten til en stor australsk hvedeproduktion. En af de største, landet har præsteret historisk set. Men efterspørgslen efter australsk hvede er ligeledes stor og hvedeprisen »down under« holder sig godt oppe til trods for de gode udsigter for den nye australske hvedehøst.

Fede svin leverer varen

Tykke og velpolstrede polte er tilsyneladende bedre polte – men de må ikke blive for tunge.

- Bare vi kunne få mere jord

Der er tydeligvis orden i tingene hos Lars Philipson, der har de perfekte forhold som planteavler på en fed, midtsvensk jord.

I Sverige er der få og rimelige regler

Rimelige. Sådan vurderer Lars Philipson de statslige miljøregler for det svenske markbrug. Han kan derfor ikke umiddelbart pege på nogen regulering, som han gerne så fjernet.

Regeringen vil have gravet de døde mink op igen

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) fortæller, at Fødevarestyrelsen er ved at finde ud af, hvordan man skal håndtere de døde mink fra de to massegrave, som i sidste måned blev oprettet ved Karup og Holstebro.
Side 1 af 1988 (39753 artikler)Prev1234567198619871988Next