bannerPos

Handler om at udnytte de muligheder brexit trods alt giver

- Vi skal have øje for at tiltrække virksomheder til Danmark, der fortsat gerne vil have et ben inden for EU’s indre marked, siger udenrigsminister Jeppe Kofod om en af de muligheder, brexit giver for Danmark

AF: LASSE EGE PEDERSEN

NYHEDSREDAKTØR, EFFEKTIVT LANDBRUG
09-10-2019 10:57
Danmark står til at blive ramt af en lang, lang række af negative effekter som følge af brexit. Vi skal dog også være klar til at udnytte de muligheder, som brexit trods alt også giver, lyder det fra udenrigsminister Jeppe Kofod.

I skrivende stund er der stadigvæk ikke nogen udtrædelsesaftale mellem EU og Storbritannien på plads. I slutningen af sidste uge kom det frem, at den britiske regering er klar til at bede EU om endnu en udsættelse af brexit, hvis der ikke er indgået aftale senest 19. oktober.

Som det står nu, er situationen dog stadigvæk den, at Storbritannien forlader EU 31. oktober uden en aftale.

Og som det har været nævnt utallige gange, så kommer netop en »no-deal-brexit« til at få enorm betydni

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

1900 droppet som referenceår: - De får et direktivproblem

Fra Seges påpeger man forud for eksperthøring i næste uge, at det strider mod EU’s vandrammedirektiv at droppe år 1900 som referenceår for klorofyl, mens man fastholder år 1900 som referenceåret for udbredelsen af ålegræs.

Miljøgodkendelse til andre staldsystemer

Ikke alle stalde passer ind i de traditionelle kasser i en miljøansøgning. SvineRådgivningen meddeler, at de har god erfaring med sådanne sager.

IGC forventer global overskudsproduktion i 2020

IGC, The International Grains Council, forventer en overskudsproduktion af afgrøder på globalt plan i sæsonen 2020 og 2021. Men det er ikke fra Europa, den store afgrødeproduktion i givet fald vil komme.

Mild morgenluft for industriel slagtesvineproduktion

Længe før klimadagsordenen blev sat af politikere og befolkning, var AgriFarm A/S klar med miljø- og klimavenlige løsninger for slagtesvineproduktion, der gør en industriel storstald til en venlig nabo.

Få tjek på smittebeskyttelsen i staldene

- Vi burde se på smittebeskyttelse i vores stalde som bedriftens virusprogram, anbefaler faglig chefkonsulent Anja Juul Freudendal, Velas byggerådgivning.

- Udvikling er mit opium

Flemming Fuglede Jørgensen er i gang med et generationsskifte på »Borupgaard« med sin søn Peter. Samtidig har han netop erhvervet herregården »Christiansdal«. Der er muligheder i dansk landbrug. Men der skal kæmpes for at bevare dem, lyder vurderingen.

Ser Øresundssag som et kvantespring for landbrugets miljøkamp

- Den her med, at de har villet lukke deres eget lort ud ved København lige midt i badesæsonen, den kommer sgu til at svide, vurderer formanden for Bæredygtigt Landbrug.
Side 1 af 1850 (36982 artikler)Prev1234567184818491850Next