bannerPos

Klimaministeren: Fynsk biodiesel kan rykke på klimaregnskabet

Lokal produktion af biodiesel kan være medvirkende til at sænke CO2-udledningen fra den tunge trafik, og det kan fremtidige klimaplaner implementere, siger klimaminister Dan Jørgensen (S). Fotos: Henning Andersen

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
18-01-2020 09:24
Der er brug for en større udbredelse af biodiesel i den tunge transport. Det mener klimaminister Dan Jørgensen (S), der i denne uge var på besøg hos Emmelev, der kan levere op mod 10 procent af Danmarks dieselforbrug.

Den røde løber var rullet ud, da klimaminister Dan Jørgensen (S) torsdag havde kørt den sorte Mercedes til Otterup for at aflægge biodieselproducenten Emmelev et besøg sammen med den konservative Mai Mercado. 

De to politikere fik her et indblik i produktionen af biodiesel, der foregår på virksomheden. Det er ikke uvæsentligt i forhold til de behov, der er for alternative løsninger til fossile brændstoffer, især

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Kom med Effektivt Landbrug til Japan

Oplev besøg hos japanske landmænd sammen med andre danske landmandskolleger. Oplev ved selvsyn ét af de vigtigste højværdimarkeder for danske landbrugsprodukter på en studietur sidst i juni.

Landbrugseksporten til Japan kan tæt på fordobles de kommende år

For præcis et år siden startede den nye frihandelsaftale mellem Japan og EU. Med den aftale ser Landbrug & Fødevarer et særligt stort potentiale for kraftig at øge eksporten af grisekød, mejeriprodukter og ingredienser, da aftalen stort set fjerner al told de kommende 10-15 år.

Udbyttet skal måles i årets grovfoderhøst

Mere og bedre viden om dine udbytter er vejen til at forbedre dem, mener Seges.

Tysk slagtesvinenotering stiger

Spændingen stiger på det tyske slagtesvinemarked. På den ene side er udbuddet lille, og tyske omsættere kæmper om slagteklare grise. På den anden side mangler der stadigvæk prispositive impulser både på kødmarkedet i Europa og i tredjelandene.

- Vi er de rigtige landmænd

Både folketingsmedlemmer og medierne er ved at få øjnene op for foreningens argumenter. Det kniber mere med regeringerne, mener BL-toppen, der på foreningens generalforsamling onsdag eftermiddag prikker til »de talende jakkesæt på Axelborg«.
Side 1 af 1780 (35582 artikler)Prev1234567177817791780Next