bannerPos

Fødevareminister henter særlig rådgiver fra Landbrug & Fødevarer

Søren Andersen skal være særlig rådgiver for fødevareminister Mogens Jensen (S).

AF: LASSE EGE PEDERSEN

NYHEDSREDAKTØR, EFFEKTIVT LANDBRUG
12-08-2019 09:20
Landbrug & Fødevarers pressechef, Søren Andersen, er ansat som særlig rådgiver for fødevareminister Mogens Jensen (S).

Fødevareminister Mogens Jensen har hentet en særlig rådgiver. Og det bliver en rådgiver med dyb indsigt i landbrugets forhold. Søren Andersen, der har været pressechef i Landbrug & Fødevarer, har nemlig fået jobbet, og han tiltræder sin stilling øjeblikkelig. Han skal fremover bistå ministeren med generel politisk rådgivning.

Søren Andersen er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 2011. Han har nået at arbejde i Landbrug & Fødevarer i 3,5 år. Tidligere har han arbejdet i Socialdemokratiet, og har været presserådgiver for Christel Schaldemose (S) i Europa-Parlamentet, og pressekonsulent for den socialdemokratiske gruppe.

Også miljøminister Lea Wermelin har ansat en særlig rådgiver. Det er blevet Mette Falkenberg Rasmussen de hidtil været chefrådgiver og manager hos Operate A/S og er uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet i 2007.

Godt med endnu en spiller på markedet

Økologikonsulent Helge Lund, KHL, ser positivt på de nye muligheder, udviklingen af planteprotein giver danske økologiske landmænd og glæder sig over en ekstra mulighed for afsætning.

Roundup er et fornuftigt valg for både mennesker og miljø

Også uden for landbrugets kredse undrer man sig over debatten om glyphosat. - Påstandene om, at Roundup er skadelig for vores sundhed, miljø og klima bygger på et tvivlsomt grundlag, og debatten synes infiltreret af følelser og skræmmekampagner frem for videnskab, skriver læge Ida Donkin i denne uge i Berlingske.

Generationsskifte er komplekst og kræver planlægning i god tid

Generationsskifte er et omdiskuteret emne i landbruget, og der findes mange forskellige konstellationer og løsninger. Det er erfaringen i SLF – Sønderjysk Landboforening.

Landbrugets generationsskifte kræver nytænkning

Vi skal tænke ud af boksen, hvis vi skal have generationsskiftet i landbruget til at lykkes, siger Danske Banks landbrugschef Pernille Stenstrup Christiansen.

Stor efterspørgsel på mekaniske maskiner

Der er stigende efterspørgsel på mekaniske maskiner i forbindelse med et måske kommende glyphosatforbud i Europa. Det engelske Bomford Turner-brand mærker effekten.

Et par tips i forbindelse med KemiTjek

De regnfulde vinterdage er perfekte til én af de to årlige gennemgange af lagerbeholdningen i kemirummet. Seges giver et par tips til app’en KemiTjek.

Fynsk kartoffelfabrik er fortsat i spil

Flere interesserede avlere har mulighed for at tegne anpart i kartoffelmelsprojektet på lige fod med de første 47 anpartshavere.

Går ind for flere minivådområder

Folketingets miljø- og fødevareudvalg var i denne uge ude i virkeligheden for at studere et såkaldt matriceanlæg på Midtfyn.

Fynsk biodiesel kan rykke på klimaregnskabet

Der er brug for en større udbredelse af biodiesel i den tunge transport. Det mener klimaminister Dan Jørgensen (S), der i denne uge var på besøg hos Emmelev, der kan levere op mod 10 procent af Danmarks dieselforbrug.
Side 1 af 1747 (34936 artikler)Prev1234567174517461747Next