bannerPos

Forsker: Dansk grundvand kan forsyne 200 millioner med rent drikkevand

Der er, vurderer cand.hort. og Ph.d. i molekylær mikrobiologi Allan Holm Nielsen så meget rent vand under den danske landbrugsjord, at Danmark ville kunne levere drikkevand til mindst 200 millioner mennesker.

AF: JACOB LUND-LARSEN

CHEFREDAKTØR
25-02-2020 21:05
Miljøministeriets massescreening af Danmarks grundvand leverer faglig dokumentation for, at regler for rådighedsindskrænkninger på landbrugsjord er EU-stridige, vurderer advokat med speciale i EU-ret.

Advokat for foreningen Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse, Hans Sønderby Christensen, slår nu fast, at en ny rapport fra Miljøstyrelsen efter hans bedste juridiske vurdering dokumenterer, at den danske kommunale indsatsplanlægning er retsstridig. 

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Færre dødfødte med nyt overgangsfoder

- Faringerne forløber upåklageligt, og grisene er kæmpestore og levedygtige. Det kører bare. Driftsleder Lizette Pilegaard lægger ikke skjul på, at hun er tilfreds med effekten af et nyt overgangsfoder til søer, som Vestjyllands Andel har udviklet.

Den døde kat hopper en sidste gang

Aktierne har taget et pænt ryk op hen over ugen. Det er ikke et tegn til, at krisen er ovre. Det er blot en naturlig korrektion efter fire uger med voldsomme kursfald. Vi så det samme under finanskrisen. Her foretog aktierne også et pludseligt ryk op, inden det igen gik kraftigt ned. I trading kalder man det for en død kat, der hopper.

Forårsarbejde i Nordsjælland

Arresøgaard Maskinstation er i denne uge begyndt på såarbejdet. Første opgave var etablering af vårbyg isået forskellige companion crops direkte i stub.

Svineproducent: Tilsætningsstof giver mine søer en stabil brunst

Manglende brunst hos søerne blev en saga blot, da østjysk svineproducent begyndte at bruge fodertilsætningsmidlet Micro-Aid.

Vilofoss gør zinkløs foderløsning bedre

Der er en tydeligt sammenhæng mellem proteinniveau og risikoen for diarré, men samtidigt er protein også nødvendig for at opnå maksimal tilvækst. Den balance synes med LoZn-konceptet fundet hos Vilofoss.

Det rette silovalg sikrer bedriftens korn og foderstoffer

Optimal opbevaring af råvarer kræver planlægning og rigtigt valg af silo-leverandør, lyder det fra branchemand.
Side 1 af 1806 (36117 artikler)Prev1234567180418051806Next