bannerPos

Demonstration i Agerskov: Aggesen ville have nazibillede fjernet omgående

Jens Peter Aggesen var onsdag en af arrangørerne af en traktordemonstration i Agerskov i Sønderjylland. Foto: Alexander Dornwirth

AF: LASSE EGE PEDERSEN

NYHEDSREDAKTØR, EFFEKTIVT LANDBRUG
20-11-2020 12:00
Et billede af et skilt, der portrætterer Mette Frederiksen og flere andre politikere i Hitler-kostume, taget under Agerskovgruppens demonstration i onsdags, går lige nu sin gang på sociale medier. Skiltet blev krævet fjernet omgående, lyder det fra Jens Peter Aggesen fra Agerskovgruppen, der arrangerede demonstrationen. Helt væk kom skiltet dog aldrig.

Et billede af et skilt, hvor ansigterne af Mette Frederiksen (S), Pia Olsen Dyhr (SF), Pernille Skipper (EL) og Morten Østergaard (R) er klippet ind på nazikostumer, har i den grad sat gang i forargelsen på sociale medier.

Billedet stammer fra Agerskovgruppens demonstration i onsdags, og det er placeret foran en af traktorerne.

Hos Landbrug & Fødevarer tog man torsdag på Twitter kraftigt afstand fra billedet.

- Et skilt som dette er uacceptabelt og usmageligt, lød det.

Også Anders Kronborg, fødevareordfører for Socialdemokratiet, delte billedet fredag morgen, hvor han spurgte, om landmænd virkelig bare gik forbi skiltet, da de demonstrerede.

- Nazismen er en af de allergrusomste historier. Det var udryddelse af jøder, drab på homoseksuelle. Det var et diktatur og regime, der førte Europa ud i blodig krig. Det er simpelthen ikke anstændigt og i orden at lave den parallel til Pia Olsen Dyhr, Pernille Skipper og statsministeren, siger Anders Kronborg til Effektivt Landbrug.

Her er billede som er taget klokken 13.51 i onsdag, og som blev medbragt i Agerskov til traktordemonstration, som både L&F, flere politikere, Agerskovgruppen samt arrangørerne af lørdagens demonstrationer i København og Aarhus tager skarpt afstand fra.

Bad om at få det fjernet

Spørger man arrangør af traktordemonstrationen i onsdags i Agerskov, Jens Peter Aggesen fra Agerskovgruppen, blev billedet på ingen måde accepteret af landmændene. Ifølge ham blev man opmærksom på billedet, da traktorerne kørte ind ved Agerskov Kro. Man tog derefter kontakt til ham, der havde taget det med, og bad ham fjerne det omgående.

Billedet blev dog ikke fjernet fuldstændig fra demonstrationen. I stedet blev det parkeret, så det ikke var synligt for de politikere, der deltog. Effektivt Landbrug er således i besiddelse af et billede af skiltet, som er taget klokken 14, hvor traktorerne altså var ankommet klokken 12 til Agerskov.

- Det var en yngre lille fyr. Vi ved sgu ikke, hvem det er. Vi kender jo ikke dem alle for fanden. Vi spurgte ikke, hvad han hed, men jagede ham bare væk. Vi var egentlig ligeglad med, hvem det var. Bare han kom væk, siger Jens Peter Aggesen.

Satire-naziplakater er »no-go« 

Det er langt fra første gang, at nogle er kommet i klemme for at offentliggøre naziplakater med satirisk skær i offentligheden. I 2009 var det blandt andet DSU, der kom i knibe, da de lavede en fotomanipuleret plakat med Odenses daværende borgmester Jan Boye (K) som Hitler fra filmen Der Untergang.

- Det var en smutter. De ønskede at lave en humoristisk kommentar til den økonomiske situation i byen. Men man skal altid passe på, når man bruger humor, sagde socialdemokraternes daværende partisekretær, Lars Midtiby, til DR i august 2009.

 

Han fortæller, at han, siden billedet er blevet delt på sociale medier, er blevet kontaktet af blandt andet B.T., som også har villet skrive om naziskiltet til landmændenes demonstration. Skiltet tager Aggesen afstand fra.

- Sgu en idiot

- Det er bestemt ikke noget, som jeg bryder mig om overhovedet. Vi er sønderjyder. Vi kender om nogle til nazismen. Det er sgu en idiot, der har haft det med, men vi ved ikke, hvem han er, siger Jens Peter Aggesen.

Hvor meget ærgrer du dig over, at sådan noget som det her kommer til at fylde efter jeres demonstration?

- Ved du hvad, jeg ærgrer mig slet ikke over sådan noget. Der kom over 500, der opførte sig ordentligt, siger Jens Peter Aggesen, der i stedet skyder med skarpt efter Anders Kronborg, som fredag morgen delte »nazi-billedet« på Twitter, og fortalte, hvor forarget han er.

- Når han kan spørge, om vi landmænd bare går forbi skiltet, så fortæller det noget om, hvor lille en person, han er.

- Vi kan jo ikke styre alle, der kommer. Så skulle vi stå ude ved alle indfaldsveje og tjekke. Og det har jo aldrig været et problem før. Og det bliver det forhåbentlig ikke fremad, siger Jens Peter Aggesen.

Fra Anders Kronborg lyder det, at han ikke kan vide noget som helst om, at billedet ifølge Jens Peter Aggesen blev fjernet hurtigt.

- Jeg har bare set det her billede, og det har været der til demonstrationen. Det er det, som jeg forholder mig til. Jeg kører ikke plat på noget som helst. Det vil jeg gerne have mig frabedt, siger Anders Kronborg.

Vil tjekke 

På lørdag er der meldt om store demonstrationer med traktorer i både København og Aarhus. Her lyder det fra Peter Kiær, der er talsmand for gruppen Oprør fra Landet, som står bag, at man herfra vil tjekke skiltene, så man kan forhindre et lignende skilt i at dukke op.

- Jeg tager totalt afstand fra det skilt. Og det er slet ikke det, som vores demonstration handler om på lørdag. Det bliver en fredelig demonstration.

- Ved samlestederne uden for København på lørdag har vi derfor personale i veste, som vil pille lignende skilte af, hvis de støder på dem. Og kommer der nogle udefra, som ikke er del af vores demonstration, så vil vi også tage action på det. Det har vi fuldstændig styr på, siger Peter Kiær.

lasse@effektivtlandbrug.dk
telefon +45 61 22 67 35

Russiske afgrøder befinder sig i en elendig tilstand

Kvaliteten af de russiske vinterafgrøder er ikke alt for god. Ligesom Australien er Rusland en af verdens største spillere på eksportmarkedet for hvede, og det er netop den elendige tilstand for de russiske hvedeafgrøder, der forklarer, hvorfor hvedeprisen og afgrødepriser som sådan holder sig godt oppe, til trods for de gode perspektiver for den australske hvedeproduktion.

Efterspørgslen efter australsk hvede er stærk

I går skrev jeg om udsigten til en stor australsk hvedeproduktion. En af de største, landet har præsteret historisk set. Men efterspørgslen efter australsk hvede er ligeledes stor og hvedeprisen »down under« holder sig godt oppe til trods for de gode udsigter for den nye australske hvedehøst.

Fede svin leverer varen

Tykke og velpolstrede polte er tilsyneladende bedre polte – men de må ikke blive for tunge.

- Bare vi kunne få mere jord

Der er tydeligvis orden i tingene hos Lars Philipson, der har de perfekte forhold som planteavler på en fed, midtsvensk jord.

I Sverige er der få og rimelige regler

Rimelige. Sådan vurderer Lars Philipson de statslige miljøregler for det svenske markbrug. Han kan derfor ikke umiddelbart pege på nogen regulering, som han gerne så fjernet.

Regeringen vil have gravet de døde mink op igen

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) fortæller, at Fødevarestyrelsen er ved at finde ud af, hvordan man skal håndtere de døde mink fra de to massegrave, som i sidste måned blev oprettet ved Karup og Holstebro.
Side 1 af 1988 (39755 artikler)Prev1234567198619871988Next