bannerPos

- Måske skal vi europæiske bønder til at stå mere sammen

Jens Peter Aggesen, sønderjysk landmand fra Sommersted og medstifter af Agerskovgruppen, står nu også bag en dansk bustur til Rendsborg i Slesvig-Holsten den 22. oktober. Her vil man bakke op om demonstrerende tyske landmandskolleger.

AF: JACOB LUND-LARSEN

CHEFREDAKTØR
11-10-2019 22:00
Agerskovgruppen arrangerer bustur fra Sønderjylland til nordtyske Rendsborg den 22. oktober. Det sker i sympati med de tyske landmandskolleger, som i titusindvis ventes at demonstrere over hele Tyskland.

Forholdene for Europas landmænd er nu så ringe, at det måske er på tide at gå sammen i et tættere samarbejde på tværs af grænserne for at dæmme op for agribashing og en uendelig strøm af politiske krav.

Det vurderer landmand Jens Peter Aggesen fra Sommersted i Sønderjylland.

Landmanden er en højlydt stemme i den danske landbrugsdebat. Ikke mindst gennem Agerskovgruppen, som han er medstifter af, og som g

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Vegetabilske olier kan trække rapsprisen op

Der er gode nyheder at finde for rapsproducenter i disse dage. Prisen for mineralolie er kommet godt op på det seneste, og nu er der også en ny potentiel optur i vente for vegetabilske olier i udsigt. Det kan gå hen og gavne prisudviklingen for rapsfrø frem mod og måske endda også under den kommende europæiske høst.

Sortsblandinger som værktøj til risikospredning

Sortsblandinger i hvede er et vigtigt element i planteavlen for Peter Munk Lauritsen ved Ulstrup.

Noteringen falder igen-igen

Noteringen for slagtesvin falder igen med 30 øre, og er nu på 11,10 kroner, selv om coronanedlukningen af Europa ser ud til snart at være et overstået kapitel.

Nu skal der forskes i loftshøjden på svinetransporter

Lovgivningen kræver at smågrises velfærd tilgodeses - også under transport. Et af elementerne heri er loftshøjden i bilerne. Der eksisterer imidlertid ingen videnskabelig dokumentation for, hvad loftshøjde betyder for grisene. Det skal et nyt forskningsprojekt give viden om.

Helms forbereder generationsskifte

I løbet af de næste tre år vil der blive gennemført et generationsskifte hos Helms TMT, fortæller den nuværende frontfigus, Kristian Helms.

GPS skal guide til fleksibel naturpleje

60 kreaturer har fået GPS-halsbånd på for at hjælpe Landbrugsstyrelsen med at finde vej til mere fleksible og attraktive tilskudssystemer til naturpleje.
Side 1 af 1852 (37037 artikler)Prev1234567185018511852Next