bannerPos

- Jeg har aldrig været ude for noget lignende i mine 37 år i Folketinget

Dansk Folkepartis stifter, Pia Kjærsgaard, var blandt talerne på Langelinje, som langede voldsomt ud efter statsminister Mette Frederiksen. Foto: Lasse Ege Pedersen

AF: LASSE EGE PEDERSEN

NYHEDSREDAKTØR, EFFEKTIVT LANDBRUG
21-11-2020 15:15
På Langelinie i København tordnede de blå politikere mod statsminister Mette Frederiksens (S) håndtering af minksagen under lørdagens store demonstration.

Retorikken var benhård fra de blå politikere, som var mødt op på Langelinie i København lørdag middag. Statsminister Mette Frederiksens håndtering af minksagen har været skandaløs, og flere mener, at hun bør tage konsekvensen og gå af.

Fra Dansk Folkeparti-stifter Pia Kjærsgaard lød der:

- I 37 år har jeg siddet i Folketinget. Jeg har aldrig været ude for noget lignende, som det her. Og jeg har oplevet lidt af hvert. Det her er en skandale af de store, sagde Pia Kjærsgaard.

Hun kaldte det hjerteskærende at have set store, voksne mænd græde mens deres erhverv er blevet lukket ned. Endda på en ordre, som regeringen ikek har haft lovhjemmel til at gennemføre.

Agerskovgruppens talsmand, Jens Peter Aggesen stod klar med krammer til ex-statsminister Lars Løkke Rasmussen efter sidstnævntes tale. Foto: Lasse Ege Pedersen

Rørt Løkke

Fra tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) knækkede stemmen, da han gik på scenen, en parkeret lastbil, og dermed fik overblik over den store menneskemængde, fiskekuttere og mange hundrede traktorer.

- En fuldstændig bevægende syn at stå her, og se på en masse mennesker, som får det her samfundshjul til at snurre rundt, sagde han.

Han fortalte, at det har vist sig være en stor fejl, da man stemte for epidemiloven, i foråret.

- Vi gav statsministeren det helt store kørekort i tillid til, at hun kunne forvalte det. Men hun er blevet fartblind og hun er kørt over for rødt, sagde Lars Løkke Rasmussen, der finder det helt uforståeligt, at man har kunne nedlægge et helt erhverv uden at sikre, man har hjemmel til det.

De Konservatives Rasmus Jarlov mener, at minksagen overgår alt, hvad der hidtil er set. Foto: Lasse Ege Pedersen

Ups, der røg et erhverv

Fra De Konservatives Rasmus Jarlov blev der også langet voldsomt ud efter statsministeren, og i øvrigt unavngivne politiske kommentatorer.

- Der er mange, der ikke kan forstå, hvorfor I er kommet her i dag. De siger, at det nok bare handler om, at landbrugslobbyen har bedt om at skaffe minkavlerne en urimelig høj erstatning.

- Så hvorfor hidse sig op. Det er skarpt set af dem. Mette Frederiksen sagde allerede fra start af, at der vil blive begået fejl, og vi laver alle sammen fejl. Og ja nogle gange kommer man til at putte mælken i skabet og havregrynene i køleskabet. Andre gange så vågner man op, og kommer til at smadre 6.000 menneskers livsgrundlag, indsætter militær og politi til at true danske borgere til at slå 17 millioner dyr ihjel på et ikke-eksisterende fagligt grundlag. 

- Det er hvad, der sker, sagde Rasmus Jarlov.

Han forklarede, at han godt er klar over, at der også har været sager under borgerlige regeringer.

- Men jeg er nødt til at sige, at den her sag, den overgår alt, lød det fra den konservative politiker.

Hun mangler overblik

Rasmus Jarlov spillede selv en nøglerolle i 2016, da daværende Miljø- og Fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) blev tvunget til at gå af.

- Vi væltede Eva Kjer Hansen fordi, hun havde lavet en forkert graf. Jeg fortryder det ikke. Regeringen skal ikke løbe om hjørnet med Folketinget.

- Når jeg så sammenligner med den her sag. Et helt erhverv er udslettet på 10 dage. Det kommer til at koste en halv Storebæltsbro. Et sted mellem 14-30 milliarder. Og hvert år vil Danmark have mistet en milliardindtægt.

- Og hvorfor er det sket. Det er sket, fordi Mette Frederiksen ikke har noget overblik, sagde Rasmus Jarlov.

Flere hundrede stod og lyttede på de blå politkeres tale på Langelinie. Foto: Lasse Ege Pedersen

Tilliden til folkestyret er væk

Fra Nye Borgerliges Pernille Vermund lød det:

- Det er et enormt hårdt slag at opleve, midt i en coronakrise, at tilliden bliver revet væk under os alle sammen. Fundamenet for friheden og folkestyret blev den 4. november væltet af statsminister Mette Frederiksen.

- Med et slag blegnede coronakrisen i lyset af en langt alvorligere krise. En demokratisk krise, sagde Pernille Vermund.

Også Sophie Løhde (V), Erling Bonnesen (V) samt Lars-Christian Brask (LA) var blandt politiker-talerne på Langelinie.

Efter politkertalerne var det en tilfreds talsmand fra gruppen »Oprør fra Landet«, Peter Kiær, som kunne råbe ud til menneskemængden

- Folk har kørt her til, nogle i 25 timer, i pis-øsende regnvejr. Ved du hvad, jeg er pavestolt af jer, lød det.

lasse@effektivtlandbrug.dk
telefon +45 61 22 67 35

Efterspørgslen efter australsk hvede er stærk

I går skrev jeg om udsigten til en stor australsk hvedeproduktion. En af de største, landet har præsteret historisk set. Men efterspørgslen efter australsk hvede er ligeledes stor og hvedeprisen »down under« holder sig godt oppe til trods for de gode udsigter for den nye australske hvedehøst.

Fede svin leverer varen

Tykke og velpolstrede polte er tilsyneladende bedre polte – men de må ikke blive for tunge.

- Bare vi kunne få mere jord

Der er tydeligvis orden i tingene hos Lars Philipson, der har de perfekte forhold som planteavler på en fed, midtsvensk jord.

I Sverige er der få og rimelige regler

Rimelige. Sådan vurderer Lars Philipson de statslige miljøregler for det svenske markbrug. Han kan derfor ikke umiddelbart pege på nogen regulering, som han gerne så fjernet.

Regeringen vil have gravet de døde mink op igen

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) fortæller, at Fødevarestyrelsen er ved at finde ud af, hvordan man skal håndtere de døde mink fra de to massegrave, som i sidste måned blev oprettet ved Karup og Holstebro.
Side 1 af 1988 (39753 artikler)Prev1234567198619871988Next