bannerPos

Reglone kan bruges til kartofler og spinat frem til 1. oktober

Før Reglone kan udleveres til nedvisning af kartofler, skal avleren udfylde og forhandleren underskrive en Tro og love-erklæring fra avleren, hvorpå der er anført arealet af de marker, som har behov for nedvisning. Foto: John Ankersen
31-07-2020 21:00

Landmand og forhandler skal før anvendelse af Reglone udfylde en Tro og love-erklæring, som bliver samlet ind af Seges til dokumentation overfor Miljøstyrelsen.

Miljøstyrelsen har godkendt Reglone til nedvisning af lagerkartofler i BBCH 48-89, hvilket vil være kartofler, som har nået den ønskede størrelse, men som stadig er i grøn vækst. Desuden til nedvisning af spinat til frø med en maksimal dosering på 0,5 l/ha.

Det oplyser Seges, der har ansøgt om dispensationen.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Øko-drift deler bornholmske politikere

Forleden var der uenighed mellem højre og venstre i kommunalbestyrelsen på Bornholm om, hvorvidt regionskommunen skal støtte opkøb at landbrug til øko-omlægning.

Vi har brug for et grønt landbrug

Forud for efterårets forhandlinger om grøn skattereform lyder det her fra to af Venstres ordførere, at partiet går ind for en co2-afgift. Det må dog ikke betyde, at der bliver sendt arbejdspladser ud af landet.

Arla forventer britiske prisstigninger ved hårdt brexit

Det britiske marked var lukrativt for Arla i årets første halvår. Men med 100 dage tilbage af den midlertidige overgangsordning, stiger nervøsiteten nu hos Peter Giørtz-Carlsen, der er chef for Arla Europa. Det skriver Fødevarewatch.

Min oplevelse med påstået overgødskning på grund af konsulentfejl

I weekenden skrev Effektivt Landbrug om en landmand, der i retten var blevet frikendt for overgødskning efter, at hans konsulent havde begået en fejl i gødningsretten. Det fik Jørgen Mose Hansen til at huske på sin egen sag, som han fortæller om her.
Side 1 af 1926 (38516 artikler)Prev1234567192419251926Next