bannerPos

Frankrig vil tillade roebejdsning med neonikotinoider

Overraskende vil Frankrig nu se mere positivt på brugen af neonikotinoider som bejdsemiddel i sukkerroer. - Frankrig har ellers været et af foregangslandene for det nu gældende forbud, og har kørt hårdt på i EU, for at det skulle være gældende i alle lande, siger Bo Secher, Nordic Sugar.

AF: JØRGEN P. JENSEN

FAGJOURNALIST
07-08-2020 21:00
Den franske landbrugsminister har torsdag overraskende gen-godkendt neonikotinoider for op til tre år for at hjælpe de hårdt virusgulsot-skadede franske sukkerroemarker.

Den franske landbrugsminister samlede i torsdags repræsentanter for roesukkerindustrien for at præsentere en omfattende hjælpepakke.

- Franske sukkerroedyrkere står over for en hidtil uset krise, hvor virusgulsot, der overføres af bladlus, har udviklet sig massivt i alle franske regioner og vil have en meget stærk negativ indflydelse på roeproduktionen, skriver det franske Fødevare- og Landbrugsministerium i en pressemeddelelse.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Øko-drift deler bornholmske politikere

Forleden var der uenighed mellem højre og venstre i kommunalbestyrelsen på Bornholm om, hvorvidt regionskommunen skal støtte opkøb at landbrug til øko-omlægning.

Vi har brug for et grønt landbrug

Forud for efterårets forhandlinger om grøn skattereform lyder det her fra to af Venstres ordførere, at partiet går ind for en co2-afgift. Det må dog ikke betyde, at der bliver sendt arbejdspladser ud af landet.

Arla forventer britiske prisstigninger ved hårdt brexit

Det britiske marked var lukrativt for Arla i årets første halvår. Men med 100 dage tilbage af den midlertidige overgangsordning, stiger nervøsiteten nu hos Peter Giørtz-Carlsen, der er chef for Arla Europa. Det skriver Fødevarewatch.

Min oplevelse med påstået overgødskning på grund af konsulentfejl

I weekenden skrev Effektivt Landbrug om en landmand, der i retten var blevet frikendt for overgødskning efter, at hans konsulent havde begået en fejl i gødningsretten. Det fik Jørgen Mose Hansen til at huske på sin egen sag, som han fortæller om her.
Side 1 af 1926 (38516 artikler)Prev1234567192419251926Next