bannerPos

Ny rapport: Det lille udbud af pesticider i Danmark giver et stigende problem med resistens

Resistent fuglegræs efter ensidig dyrkning af vårbyg og brug af minimidler. Foto: Ole Hansen, Landbrugsrådgivning Syd
21-11-2020 21:00

Udviklingen i resistensen viser et billede af mere udbredt pesticidresistens i flere arter af ukrudt, svampe og skadedyr. Dette er kombineret med stadig mere og mere begrænsede muligheder i forhold til anvendelse af pesticider, konkluderer ny rapport fra Aarhus Universitet.

Pesticidresistens udgør et stigende problem for jordbrugere over hele verden og også i Danmark.

Pesticidresistens hos ukrudt, insekter og svampe ses hyppigere og hyppigere i markerne, hvor de gængse midler ikke længere slår til.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 173,- kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Russiske afgrøder befinder sig i en elendig tilstand

Kvaliteten af de russiske vinterafgrøder er ikke alt for god. Ligesom Australien er Rusland en af verdens største spillere på eksportmarkedet for hvede, og det er netop den elendige tilstand for de russiske hvedeafgrøder, der forklarer, hvorfor hvedeprisen og afgrødepriser som sådan holder sig godt oppe, til trods for de gode perspektiver for den australske hvedeproduktion.

Efterspørgslen efter australsk hvede er stærk

I går skrev jeg om udsigten til en stor australsk hvedeproduktion. En af de største, landet har præsteret historisk set. Men efterspørgslen efter australsk hvede er ligeledes stor og hvedeprisen »down under« holder sig godt oppe til trods for de gode udsigter for den nye australske hvedehøst.

Fede svin leverer varen

Tykke og velpolstrede polte er tilsyneladende bedre polte – men de må ikke blive for tunge.

- Bare vi kunne få mere jord

Der er tydeligvis orden i tingene hos Lars Philipson, der har de perfekte forhold som planteavler på en fed, midtsvensk jord.

I Sverige er der få og rimelige regler

Rimelige. Sådan vurderer Lars Philipson de statslige miljøregler for det svenske markbrug. Han kan derfor ikke umiddelbart pege på nogen regulering, som han gerne så fjernet.

Regeringen vil have gravet de døde mink op igen

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) fortæller, at Fødevarestyrelsen er ved at finde ud af, hvordan man skal håndtere de døde mink fra de to massegrave, som i sidste måned blev oprettet ved Karup og Holstebro.
Side 1 af 1988 (39754 artikler)Prev1234567198619871988Next