bannerPos

Opfordring: Brug glyphosat med ekstra omtanke

Undlad nedvisning af vinterraps, lyder opfordringen fra Seges for at begrænse forbruget af glyphosat og bidrage til en fortsat godkendelse af midlet. Arkivfoto

AF: JØRGEN P. JENSEN

FAGJOURNALIST
17-07-2020 21:00
Politisk er der fokus på, at forbruget af glyphosat stiger i landbruget i disse år. For at bidrage til at beholde glyphosat fremover lyder der fra flere i landbruget en opfordring til at vurdere behovet for glyphosat en ekstra gang. Ikke mindst i disse uger, da 40 procent af forbruget af glyphosat ligger i juli-august. Fra Seges kommer en række anbefalinger.

På Seges er man i gang med at se på forbruget af glyphosat og på at udarbejde en dyrkningsvejledning for hvad er kan kaldes en god og fornuftig brug af glyphosat i planteproduktionen.

I den forbindelse har afdelingsleder for planteværn, Carsten Fabricius, opstillet en række anbefalinger og vurderinger.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Skadevoldere kan lure i frøgræs

- Nogle skadevoldere kan være aktive længe i efteråret. Og nogle kan fortsætte deres aktivitet helt frem i foråret. Det kan for eksempel være aksløberens larve eller larver af græsmøl, påpeger Kenneth Svensson fra VKST.

Efterlyser idéer til ny teknologi

Miljøstyrelsen efterlyser ideer til projekter i Partnerskab om sprøjte- og præcisionsteknologi for perioden 2021-22. Man kan deltage i online-møder og høre om muligheder for at søge medfinansiering.

Flere byrder i branchen

- Jeg er på stående fod langt mere bekymret for corona, end jeg er for afrikansk svinepest i Tyskland, lød det fra sektordirektøren for Seges Svineproduktion på et møde i denne uge.

Der er dømt prisfald på el købt på spotmarkedet

Der er flere forhold, der taler for, at elprisen vil falde, vurderer handelsrådgivningsfirmaet AgroMarkets i en analyse.

DanBred udvider i Danmark

DanBred udbygger sit netværk af opformeringsbesætninger med høj sundhedsstatus til eksport.

Regeringen holder fast i massivt efterafgrødekrav

Igen til næste år skal landmænd reducere kvælstofudledningen med 3.500 tons, hvilket svarer til over 370.000 hektar målrettede efterafgrøder. Det møder kritik fra BL-direktør.
Side 1 af 1930 (38587 artikler)Prev1234567192819291930Next