bannerPos

Planteavler: Vi går 2021 i møde tilfredse og forventningsfulde

Hvede sået efter hestebønner. - Spildbønnerne fryser meget nemt væk, og indtil vinter har de faktisk gjort lidt gavn, idet de når at fiksere lidt kvælstof. Og så er rådyrene helt vilde med at gå på disse marker, fortæller Torben Madsen med et smil.

AF: HENRIETTE LEMVIG

FAGJOURNALIST
18-11-2020 12:11
2020 har givet knubs og vist grimme tænder på så mange andre måder, end lige i planteavlen. Hos Torben Madsen på Gymoes nær Haderslev er årets status, at det har været et rigtigt godt år mht. udbytter, og at kommende sæson er lagt godt fra land, med en god etablering i et godt såbed.

Hos Torben Madsen på Gymoes nær Haderslev har året rent planteavlsmæssigt vist sig fra den bedste side.

- Vi havde noget nær de bedste udbytter længe. I vårsæden vil jeg gå så langt som til at tale om en rekordhøst, og nu går vi så vinteren i møde med en vintersæd, der er kommet rigtigt godt fra start, siger han.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 173,- kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Russiske afgrøder befinder sig i en elendig tilstand

Kvaliteten af de russiske vinterafgrøder er ikke alt for god. Ligesom Australien er Rusland en af verdens største spillere på eksportmarkedet for hvede, og det er netop den elendige tilstand for de russiske hvedeafgrøder, der forklarer, hvorfor hvedeprisen og afgrødepriser som sådan holder sig godt oppe, til trods for de gode perspektiver for den australske hvedeproduktion.

Efterspørgslen efter australsk hvede er stærk

I går skrev jeg om udsigten til en stor australsk hvedeproduktion. En af de største, landet har præsteret historisk set. Men efterspørgslen efter australsk hvede er ligeledes stor og hvedeprisen »down under« holder sig godt oppe til trods for de gode udsigter for den nye australske hvedehøst.

Fede svin leverer varen

Tykke og velpolstrede polte er tilsyneladende bedre polte – men de må ikke blive for tunge.

- Bare vi kunne få mere jord

Der er tydeligvis orden i tingene hos Lars Philipson, der har de perfekte forhold som planteavler på en fed, midtsvensk jord.

I Sverige er der få og rimelige regler

Rimelige. Sådan vurderer Lars Philipson de statslige miljøregler for det svenske markbrug. Han kan derfor ikke umiddelbart pege på nogen regulering, som han gerne så fjernet.

Regeringen vil have gravet de døde mink op igen

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) fortæller, at Fødevarestyrelsen er ved at finde ud af, hvordan man skal håndtere de døde mink fra de to massegrave, som i sidste måned blev oprettet ved Karup og Holstebro.
Side 1 af 1988 (39754 artikler)Prev1234567198619871988Next