bannerPos

Vårbyg, græs og majs - og ingen vintersæd

Viftrupgård Agro har god plads til afgrøderne i bedriftens amerikanersilo. Fra venstre ses produktkonsulent Claus Jacobsen fra Vestjyllands Andel, planteavler Kasper Kvistgaard Christensen og agronom Vibeke Fabricius, Nordic Seed.
14-11-2020 11:10

Kasper Kvistgaard Christensen i Spjald kører et sædskifte uden vinterafgrøder med vårbyg som den største afgrøde, og han har store forventninger til den nye sort Stairway

Vårbyggen spiller en stor rolle i planteavlen hos Kasper Kvistgaard Christensen på Viftrupgård Agro i Spjald, og han har ligeledes biogasmajs og frøgræs som gennemgående afgrøder. Et sædskifte, der blandt andet lader sig gøre på baggrund af det tilknyttede biogasanlæg.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 173,- kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Efterspørgslen efter australsk hvede er stærk

I går skrev jeg om udsigten til en stor australsk hvedeproduktion. En af de største, landet har præsteret historisk set. Men efterspørgslen efter australsk hvede er ligeledes stor og hvedeprisen »down under« holder sig godt oppe til trods for de gode udsigter for den nye australske hvedehøst.

Fede svin leverer varen

Tykke og velpolstrede polte er tilsyneladende bedre polte – men de må ikke blive for tunge.

- Bare vi kunne få mere jord

Der er tydeligvis orden i tingene hos Lars Philipson, der har de perfekte forhold som planteavler på en fed, midtsvensk jord.

I Sverige er der få og rimelige regler

Rimelige. Sådan vurderer Lars Philipson de statslige miljøregler for det svenske markbrug. Han kan derfor ikke umiddelbart pege på nogen regulering, som han gerne så fjernet.

Regeringen vil have gravet de døde mink op igen

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) fortæller, at Fødevarestyrelsen er ved at finde ud af, hvordan man skal håndtere de døde mink fra de to massegrave, som i sidste måned blev oprettet ved Karup og Holstebro.
Side 1 af 1988 (39753 artikler)Prev1234567198619871988Next