bannerPos

Ukrudtet er den store trussel

Især etableringen er vigtig, hvis frøgræs skal dyrkes uden brug af pesticider.

AF: HENRIETTE LEMVIG

FAGJOURNALIST
11-01-2020 14:32
Udviklingen går imod færre anvendte pesticider. Frøavlskonsulent giver sit bud på, hvad det vil betyde for den danske frøavl, og hvad der skal ekstra fokus på i fremtiden.

Udsigterne for dansk frøavl er, som for resten af planteavlen, at der bliver færre pesticider til rådighed.

- Det er ikke nødvendigvis fordi, vi alle sammen skal til at dyrke økologisk produktion, men vi må forvente, at den verden, vi lever i, kun går i en retning af at blive mere restriktiv, og så må vi agere ud fra det, siger frøavlskonsulent hos DSV, Danie Mejer.

Han henviser til, at midlerne Reglone og Monitor er for

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Kom med Effektivt Landbrug til Japan

Oplev besøg hos japanske landmænd sammen med andre danske landmandskolleger. Oplev ved selvsyn ét af de vigtigste højværdimarkeder for danske landbrugsprodukter på en studietur sidst i juni.

Landbrugseksporten til Japan kan tæt på fordobles de kommende år

For præcis et år siden startede den nye frihandelsaftale mellem Japan og EU. Med den aftale ser Landbrug & Fødevarer et særligt stort potentiale for kraftig at øge eksporten af grisekød, mejeriprodukter og ingredienser, da aftalen stort set fjerner al told de kommende 10-15 år.

Udbyttet skal måles i årets grovfoderhøst

Mere og bedre viden om dine udbytter er vejen til at forbedre dem, mener Seges.

Tysk slagtesvinenotering stiger

Spændingen stiger på det tyske slagtesvinemarked. På den ene side er udbuddet lille, og tyske omsættere kæmper om slagteklare grise. På den anden side mangler der stadigvæk prispositive impulser både på kødmarkedet i Europa og i tredjelandene.

- Vi er de rigtige landmænd

Både folketingsmedlemmer og medierne er ved at få øjnene op for foreningens argumenter. Det kniber mere med regeringerne, mener BL-toppen, der på foreningens generalforsamling onsdag eftermiddag prikker til »de talende jakkesæt på Axelborg«.
Side 1 af 1780 (35582 artikler)Prev1234567177817791780Next