bannerPos

Svampe der dræber insekter og stimulerer afgrøderne

Lektor Nicolai Vitt Meyling fra Københavns Universitet fortæller om naturlige svampe, der kan inficere og dræbe skadelige insekter som for eksempel kålfluelarver. Nu har man opdaget, at svampene også fremmer planternes vækst. Fotos: Jørgen P. Jensen

AF: JØRGEN P. JENSEN

FAGJOURNALIST
17-01-2020 06:28
Spredning eller bejdsning af udsæd med hjælpsomme svampe kan både bekæmpe skadelige insekter og fremme væksten af planterne i et nyopdaget kompliceret samspil.

Man kender efterhånden en del naturlige svampe, som kan angribe og dræbe skadelige insekter.

- Vi arbejder med en række forskellige af disse svampe, der har den fordel, at de kan dyrkes og masseproduceres, fortalte Nicolai Vitt Meyling, lektor på Københavns Universitet, i denne uges plantekongres i Herning.

- Svampene kan så bruges som et såkaldt bio-pesticid til naturlig biologisk bekæmpelse af for eksempel kålflues larver, der

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Kom med Effektivt Landbrug til Japan

Oplev besøg hos japanske landmænd sammen med andre danske landmandskolleger. Oplev ved selvsyn ét af de vigtigste højværdimarkeder for danske landbrugsprodukter på en studietur sidst i juni.

Landbrugseksporten til Japan kan tæt på fordobles de kommende år

For præcis et år siden startede den nye frihandelsaftale mellem Japan og EU. Med den aftale ser Landbrug & Fødevarer et særligt stort potentiale for kraftig at øge eksporten af grisekød, mejeriprodukter og ingredienser, da aftalen stort set fjerner al told de kommende 10-15 år.

Udbyttet skal måles i årets grovfoderhøst

Mere og bedre viden om dine udbytter er vejen til at forbedre dem, mener Seges.

Tysk slagtesvinenotering stiger

Spændingen stiger på det tyske slagtesvinemarked. På den ene side er udbuddet lille, og tyske omsættere kæmper om slagteklare grise. På den anden side mangler der stadigvæk prispositive impulser både på kødmarkedet i Europa og i tredjelandene.

- Vi er de rigtige landmænd

Både folketingsmedlemmer og medierne er ved at få øjnene op for foreningens argumenter. Det kniber mere med regeringerne, mener BL-toppen, der på foreningens generalforsamling onsdag eftermiddag prikker til »de talende jakkesæt på Axelborg«.
Side 1 af 1780 (35582 artikler)Prev1234567177817791780Next