bannerPos

Stor forskel for efterafgrødesucces i majs

Fotos viser to marker, hvor der begge steder er sået efterafgrøder i majs. Til venstre lidt sent og i tør jord uden trykhjul. Til højre er der anvendt slæbeskær med trykhjul. Med vidt forskelligt resultat. Forskellen er ifølge LandboNord brug af såteknik og såtidspunkt. Til venstre har kontrolløren kasseret arealet som MFO-efterafgrøde. Foto til venstre: Landbrugsstyrelsens kontrollør. Foto til højre: Jens Bay, LandboNord.
14-11-2020 10:13

Der er stor forskel på, hvordan efterafgrøderne ser ud i majsene. Nogle står rigtigt flot, hvorimod andre nærmest ikke er kommet op, selvom majsene er snittet.

LandboNord understreger i deres Afgrødenyt, at der er store forskelle og påpeger, at de allerede i år set flere tilfælde af kasserede efterafgrøder i majs, med store økonomiske konsekvenser til følge.

- Det er i første omgang et stort problem, da efterafgrøderne i majs skal ligge til og med 28. februar 2021.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 173,- kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Russiske afgrøder befinder sig i en elendig tilstand

Kvaliteten af de russiske vinterafgrøder er ikke alt for god. Ligesom Australien er Rusland en af verdens største spillere på eksportmarkedet for hvede, og det er netop den elendige tilstand for de russiske hvedeafgrøder, der forklarer, hvorfor hvedeprisen og afgrødepriser som sådan holder sig godt oppe, til trods for de gode perspektiver for den australske hvedeproduktion.

Efterspørgslen efter australsk hvede er stærk

I går skrev jeg om udsigten til en stor australsk hvedeproduktion. En af de største, landet har præsteret historisk set. Men efterspørgslen efter australsk hvede er ligeledes stor og hvedeprisen »down under« holder sig godt oppe til trods for de gode udsigter for den nye australske hvedehøst.

Fede svin leverer varen

Tykke og velpolstrede polte er tilsyneladende bedre polte – men de må ikke blive for tunge.

- Bare vi kunne få mere jord

Der er tydeligvis orden i tingene hos Lars Philipson, der har de perfekte forhold som planteavler på en fed, midtsvensk jord.

I Sverige er der få og rimelige regler

Rimelige. Sådan vurderer Lars Philipson de statslige miljøregler for det svenske markbrug. Han kan derfor ikke umiddelbart pege på nogen regulering, som han gerne så fjernet.

Regeringen vil have gravet de døde mink op igen

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) fortæller, at Fødevarestyrelsen er ved at finde ud af, hvordan man skal håndtere de døde mink fra de to massegrave, som i sidste måned blev oprettet ved Karup og Holstebro.
Side 1 af 1988 (39754 artikler)Prev1234567198619871988Next