bannerPos

Stor efterspørgsel på planteprotein

Bænkene var fyldt til yderste kant, da nystartede Organic Plant Protein i samarbejde med Kolding Herreds Landbrugsforenings økologiteam inviterede til virksomhedsbesøg syd for Hedensted. Foto: Henriette Lemvig

AF: HENRIETTE LEMVIG

FAGJOURNALIST
18-01-2020 09:13
Den nystartede virksomhed Organic Plant Protein forventer at kunne aftage dansk avlede økologiske hestebønner og markærter til produktion af planteprotein allerede i 2021. Økologiske landmænd søges.

Der var godt fyldt op i lokalet hos den nystartede virksomhed Organic Plant Protein, der har bygget fabrik lige syd for Hedensted, da Kolding Herreds Landbrugsforenings Økologiteam (KHL) i sidste uge havde inviteret til virksomhedsbesøg for interesserede landmænd.

- Vi er overvældende over interessen. Vi havde ikke forventet et så stort fremmøde, sagde Helge Lund, økologikonsulent hos KHL, der kunne konstatere, at KHLs landmænd er driftig

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Kom med Effektivt Landbrug til Japan

Oplev besøg hos japanske landmænd sammen med andre danske landmandskolleger. Oplev ved selvsyn ét af de vigtigste højværdimarkeder for danske landbrugsprodukter på en studietur sidst i juni.

Landbrugseksporten til Japan kan tæt på fordobles de kommende år

For præcis et år siden startede den nye frihandelsaftale mellem Japan og EU. Med den aftale ser Landbrug & Fødevarer et særligt stort potentiale for kraftig at øge eksporten af grisekød, mejeriprodukter og ingredienser, da aftalen stort set fjerner al told de kommende 10-15 år.

Udbyttet skal måles i årets grovfoderhøst

Mere og bedre viden om dine udbytter er vejen til at forbedre dem, mener Seges.

Tysk slagtesvinenotering stiger

Spændingen stiger på det tyske slagtesvinemarked. På den ene side er udbuddet lille, og tyske omsættere kæmper om slagteklare grise. På den anden side mangler der stadigvæk prispositive impulser både på kødmarkedet i Europa og i tredjelandene.

- Vi er de rigtige landmænd

Både folketingsmedlemmer og medierne er ved at få øjnene op for foreningens argumenter. Det kniber mere med regeringerne, mener BL-toppen, der på foreningens generalforsamling onsdag eftermiddag prikker til »de talende jakkesæt på Axelborg«.
Side 1 af 1780 (35582 artikler)Prev1234567177817791780Next