bannerPos

Snegleangreb i raps er mere alvorligt end forventet

Vinterraps er flere steder alvorligt angrebet af snegle i de områder, der ikke spirede så godt i sidste del af august, oplyser planteavlsrådgiver Hans Jørgen Bak fra AgriAdvice. Foto: Hans Jørgen Bak
12-10-2019 06:14

Man skal især undersøge områder i rapsmarkerne, hvor plantetallet er dårligt og planterne små. - Ofte falder det sammen med stiv, knoldet jord, som er typisk snegleområde, påpeger Hans Jørgen Bak, AgriAdvice.

Snegle er nu flere steder observeret som årsag til pletvise skader i både vinterraps og vinterkorn.

- Vi har meldinger om en del snegleangreb i vinterafgrøderne, blandt andet i tidligt sået vinterrug på lerjordspletter, hvor jorden har været svær at bearbejde.

Det oplyser planteavlsrådgiver Hans Jørgen Bak fra AgriAdvice, som også ser, at vinterraps er alvorligt angrebet af snegle i de områder, der ikke spirede s&ari

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Vegetabilske olier kan trække rapsprisen op

Der er gode nyheder at finde for rapsproducenter i disse dage. Prisen for mineralolie er kommet godt op på det seneste, og nu er der også en ny potentiel optur i vente for vegetabilske olier i udsigt. Det kan gå hen og gavne prisudviklingen for rapsfrø frem mod og måske endda også under den kommende europæiske høst.

Sortsblandinger som værktøj til risikospredning

Sortsblandinger i hvede er et vigtigt element i planteavlen for Peter Munk Lauritsen ved Ulstrup.

Noteringen falder igen-igen

Noteringen for slagtesvin falder igen med 30 øre, og er nu på 11,10 kroner, selv om coronanedlukningen af Europa ser ud til snart at være et overstået kapitel.

Nu skal der forskes i loftshøjden på svinetransporter

Lovgivningen kræver at smågrises velfærd tilgodeses - også under transport. Et af elementerne heri er loftshøjden i bilerne. Der eksisterer imidlertid ingen videnskabelig dokumentation for, hvad loftshøjde betyder for grisene. Det skal et nyt forskningsprojekt give viden om.

Helms forbereder generationsskifte

I løbet af de næste tre år vil der blive gennemført et generationsskifte hos Helms TMT, fortæller den nuværende frontfigus, Kristian Helms.

GPS skal guide til fleksibel naturpleje

60 kreaturer har fået GPS-halsbånd på for at hjælpe Landbrugsstyrelsen med at finde vej til mere fleksible og attraktive tilskudssystemer til naturpleje.
Side 1 af 1852 (37037 artikler)Prev1234567185018511852Next