bannerPos

Overvej andre afgrøder end økologisk rug

Allan H. Hansen, produktspecialist hos Danish Agro, slår et slag for, at der tænkes i nye baner, når det drejer sig om økologisk planteavl. Foto: Henriette Lemvig

AF: HENRIETTE LEMVIG

FAGJOURNALIST
07-09-2019 14:58
Grovvareselskaberne er enige. Der er for meget økologisk rug på markedet, og det bliver svært at sælge til fornuftige priser. Er det muligt at ændre sædskifteplaner og så en anden afgrøde til kommende sæson, er de ikke i tvivl om, at det er det bedste at gøre.

- Det er nu, at I kan nå at ændre beslutningen. Der er andre muligheder end rug. Prøv nu at opsøge dem.

Således løb budskabet fra økologichef hos DLG, Steffen Blume, da LMO Økologi, Seges og grovvareselskaberne afholdt markedsmøde om situationen i den økologiske planteavl. Og budskabet var klart. Der er et overskud af især økologisk rug, og det kommer til at gå ud over prisen også fremadrettet.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Kommunal spildevandsudledning er vigtigt skyts i BNBO-retsopgør

De kommunale udledninger af milliarder af liter urenset spildevand direkte til det danske vandmiljø, leverer ifølge advokat Hans Sønderby Christensen en vigtig pind til BNBO'er og kommunale indsatsplaners »ligkiste«.

Kompensation kan redde minkavlere

Myndighedernes økonomiske corona-hjælpepakke, som mange minkavlere nyder godt af, kan være lige præcis den redningsplanke, der skal til, fortæller rådgiver.

Ukrainsk afgrødeproduktion opskrives

Den ukrainske afgrødehøst opskrives nu, efter en periode med gunstige vejrforhold. Ukraine er blandt verdens største eksportører af afgrøder, og derfor er det endnu en prissvag faktor, vi står overfor på afgrødemarkedet her i Europa.

Angreb af havreål i vårsæd

De første angreb af havrecystenematoder i havre er konstateret.

Mønsterbrug i Cuba viser vejen frem

Socialistiske Cuba tillader privat foretagsomhed, så landmændene kan sælge 20 procent af deres produktion selv. Resten købes af staten til fastsat pris. Det giver muligheder for blandt andre Fernando Funes-Monzote, der arbejder på at få flere i gang med en lønsom produktion.

Soja rydder skov, men det gør halvdelen af supermarkedets produkter også

Diskussionen om bæredygtigheden af soja stikker dybere end Danmarks grisestalde. Den handler om det globale fødevaresystem, som vi alle er en del af, og alle har ansvar for at ændre.

Overborgmester aflyser planlagt udledning til Øresund

Først blev de planlagte udledninger af 290.000 kubikmeter spildevand til Øresund rykket til efteråret. Nu er de blevet endelig aflyst. Forsyningsselskab arbejder på at finde alternative løsninger.

Ekstra penge til at opspore jordforureninger

- Vi har desværre mange tusinde jordforureninger spredt ud i hele Danmark, siger miljøminister Lea Wermelin (S), der nu sætter ind for at finde 50 til 100 af dem.

Lav hollandsk mælkepris kan ramme den danske

I den kommende periode er risiko for nedjusteringer af den danske mælkepris med 7-14 øre, vurderer AgroMarkets.
Side 1 af 1852 (37021 artikler)Prev1234567185018511852Next