bannerPos

Opsang om at bruge de nye svampemidler med omtanke

- Begræns brugen af de nye svampemidler til kun én gang pr. sæson – trods deres effektivitet, lød det fra seniorforsker Lise Nistrup Jørgensen (tv), landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen og ordstyrer Carsten Fabricius. Fotos: Jørgen P. Jensen

AF: JØRGEN P. JENSEN

FAGJOURNALIST
16-01-2020 13:39
- Begræns brugen af de nye svampemidler til én gang pr. sæson – også selv om de er godkendt til mere, lød opfordringen fra Lise Nistrup Jørgensen.

To nye effektive svampemidler er lige på trapperne – henholdsvis Inatreq og Revysol – og de bliver naturligvis ikke forbigået på Plantekongressens mange indlæg om planteværn.

- Jeg vil starte med en opsang eller – mere positivt – en bøn, indledte seniorforsker Lise Nistrup Jørgensen én af disse indlæg om de nye svampemidler.

- Når vi nu er så heldige, at der er en ny kemi på vej, så skal vi tænke o

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Kom med Effektivt Landbrug til Japan

Oplev besøg hos japanske landmænd sammen med andre danske landmandskolleger. Oplev ved selvsyn ét af de vigtigste højværdimarkeder for danske landbrugsprodukter på en studietur sidst i juni.

Landbrugseksporten til Japan kan tæt på fordobles de kommende år

For præcis et år siden startede den nye frihandelsaftale mellem Japan og EU. Med den aftale ser Landbrug & Fødevarer et særligt stort potentiale for kraftig at øge eksporten af grisekød, mejeriprodukter og ingredienser, da aftalen stort set fjerner al told de kommende 10-15 år.

Udbyttet skal måles i årets grovfoderhøst

Mere og bedre viden om dine udbytter er vejen til at forbedre dem, mener Seges.

Tysk slagtesvinenotering stiger

Spændingen stiger på det tyske slagtesvinemarked. På den ene side er udbuddet lille, og tyske omsættere kæmper om slagteklare grise. På den anden side mangler der stadigvæk prispositive impulser både på kødmarkedet i Europa og i tredjelandene.

- Vi er de rigtige landmænd

Både folketingsmedlemmer og medierne er ved at få øjnene op for foreningens argumenter. Det kniber mere med regeringerne, mener BL-toppen, der på foreningens generalforsamling onsdag eftermiddag prikker til »de talende jakkesæt på Axelborg«.
Side 1 af 1780 (35582 artikler)Prev1234567177817791780Next