bannerPos

Efterlysning: Ønsker yderligere 2.000 hektar med roer til 2020

Agricenter Danmark og Dyrkerforeningen ønsker yderligere 2.000 hektar med roer til kampagnen 2020. Foto: Henrik Sieben

Henrik Sieben

Journalist
10-09-2019 10:28
Kontrakttegning på roer til kampagnen 2020 er slut, men Agricenter Danmark kan godt bruge roer fra yderligere 2.000 hektar og genåbner tegning af kontrakter.

- Kontrakttegning til 2020 blev afsluttet i weekenden for en uge side, og vi har opnået en god stigning i den tegnede mængde, men vi kan godt bruge 2.000 hektar mere. Sådan lyder det fra Bo J. M. Secher fra Agricenter Danmark her et par dage efter, at kontrakttegningen blev sluttet.

Agricenter Danmark har, efter at kontrakttegningen blev afsluttet, efterfølgende evalueret resultatet sammen med Dyrkerforeningen og parterne er blevet enige om, at man vil forsøge at øge det tegnede areal.

- I forhold til målsætningen kan vi bruge 2.000 hektar mere. Vi har derfor besluttet at genåbne tegningen med en opfordring til vores dyrkere om at se markplanen igennem en gang til med henblik på, om der er en mark mere som kunne være egnet til sukkerroer.

I den forbindelse fastslår Bo JM Secher, at roerne aktuelt står godt i konkurrence med andre afgrøder, og at roerne samtidig er den afgrøde, som har de mest stabile udbytter.

- E-contracting kan ikke åbnes igen, men har man en mark mere til sukkerroer, er man velkommen til at kontakte Agricentret. Der vil ikke blive ændret i de kontraktvilkår, vi kan tilbyde, lyder det afsluttende fra Bo J. M. Secher.

henrik@landbrugoest.dk
tlf. 61 20 67 42

Landboformand roser miljøminister

Miljøminister Lea Wermelin (S) får ros af landboformand Frede Lundgaard Madsen for at ville sikre bedre data for spildevand. Han undrer sig dog over, at ministeren så skråsikkert fastholder, at spildevand kun står for 1 til 2 procent af den samlede kvælstofforurening.

Danmarkspremiere på finsk såmaskine med ny type skær

Maskinproducenten Multiva har fornyet både profil og såmaskineprogram. I går var der danmarkspremiere på den nye såmaskine med Multiva’s eget nyudviklede FX såskær. Det skete ved en markdemonstration ved Sabro vest for Aarhus.

Regeringen nedsætter en særlig brexit-ministergruppe

Alt peger lige nu på, at Storbritannien forlader EU uden nogen aftale, hvilket især kommer til at ramme virksomhederne. Især fødevareeksporten er truet, lyder det fra udenrigsminister Jeppe Kofod (S).

Sæt fokus på giftig mad og vand fremfor de ensidige kampagner mod rester af pesticider

Kølsters øl er mange tusinde gange mere giftigt for os end vores indtag af pesticidrester i dansk drikkevand. Kølsters krav om udfasning af syntetiske pesticider i Danmark skyldes ikke giftigheden, men den frygt for og had til pesticider, som Kølster, ØL og andre har spredt til danskere i årevis.

Ikke mere personfnidder – vis nu handling

De tåbelige regler i forhold til at få sået efterafgrøder må ændres, mener skribenten.
Side 1 af 1636 (32706 artikler)Prev1234567163416351636Next