bannerPos

Efterlysning: Ønsker yderligere 2.000 hektar med roer til 2020

Agricenter Danmark og Dyrkerforeningen ønsker yderligere 2.000 hektar med roer til kampagnen 2020. Foto: Henrik Sieben

AF: HENRIK SIEBEN

JOURNALIST
10-09-2019 10:28
Kontrakttegning på roer til kampagnen 2020 er slut, men Agricenter Danmark kan godt bruge roer fra yderligere 2.000 hektar og genåbner tegning af kontrakter.

- Kontrakttegning til 2020 blev afsluttet i weekenden for en uge side, og vi har opnået en god stigning i den tegnede mængde, men vi kan godt bruge 2.000 hektar mere. Sådan lyder det fra Bo J. M. Secher fra Agricenter Danmark her et par dage efter, at kontrakttegningen blev sluttet.

Agricenter Danmark har, efter at kontrakttegningen blev afsluttet, efterfølgende evalueret resultatet sammen med Dyrkerforeningen og parterne er blevet enige om, at man vil forsøge at øge det tegnede areal.

- I forhold til målsætningen kan vi bruge 2.000 hektar mere. Vi har derfor besluttet at genåbne tegningen med en opfordring til vores dyrkere om at se markplanen igennem en gang til med henblik på, om der er en mark mere som kunne være egnet til sukkerroer.

I den forbindelse fastslår Bo JM Secher, at roerne aktuelt står godt i konkurrence med andre afgrøder, og at roerne samtidig er den afgrøde, som har de mest stabile udbytter.

- E-contracting kan ikke åbnes igen, men har man en mark mere til sukkerroer, er man velkommen til at kontakte Agricentret. Der vil ikke blive ændret i de kontraktvilkår, vi kan tilbyde, lyder det afsluttende fra Bo J. M. Secher.

henrik@landbrugoest.dk
tlf. 61 20 67 42

Overvældende tilslutning til Hobro Dyrskue

Der er tilmeldt 34 katalognumre til den første digitale udgave af Hobro Dyrskue. - Det er helt overvældende, lyder det fra arrangørerne.

Den danske foodservicebranche er på vej tilbage

Salget af Arla Pro-produkter er fordoblet, siden coronakrisen var på sit højeste tilbage i marts måned, og de seneste to uger er efterspørgslen steget med 30 procent. Det vidner om en foodservicebranche, som er på vej tilbage, lyder det fra Arla Pro.

Sæd-smitte fra Mors 2 afkræftes

Analyse afkræfter, at sæd fra Mors 2 har været kilden til PRRS i to produktionsbesætninger.

Kommunal spildevandsudledning er vigtigt skyts i BNBO-retsopgør

De kommunale udledninger af milliarder af liter urenset spildevand direkte til det danske vandmiljø, leverer ifølge advokat Hans Sønderby Christensen en vigtig pind til BNBO'er og kommunale indsatsplaners »ligkiste«.

Kompensation kan redde minkavlere

Myndighedernes økonomiske corona-hjælpepakke, som mange minkavlere nyder godt af, kan være lige præcis den redningsplanke, der skal til, fortæller rådgiver.

Ukrainsk afgrødeproduktion opskrives

Den ukrainske afgrødehøst opskrives nu, efter en periode med gunstige vejrforhold. Ukraine er blandt verdens største eksportører af afgrøder, og derfor er det endnu en prissvag faktor, vi står overfor på afgrødemarkedet her i Europa.

Angreb af havreål i vårsæd

De første angreb af havrecystenematoder i havre er konstateret.
Side 1 af 1852 (37026 artikler)Prev1234567185018511852Next