bannerPos

Økolog satser på hvede

Jens Peter Skovsgaard (t.h) i hvedemarken sammen med produktkonsulent Troels Melvang, Vestjyllands Andel. Fotos: Nordic Seed
04-08-2020 11:22

Jens Peter Skovsgaard i Branderup ved Tønder har gode erfaringer med at dyrke hvede - i år gælder det sorten Informer.

Vinterhveden står ved besøget primo juli flot, mørkegrøn og uden ukrudt af betydning hos Jens Peter Skovsgaard, der på gården Revslund i Branderup ved Tønder driver økologisk landbrug med malkekvæg og 1200 hektar.

Hveden er generelt en lille afgrøde i den økologiske planteavl, men Jens Peter Skovsgaard vil ikke undvære den på sine marker, og i år har han 100 hektar med vinterhvede.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Øko-drift deler bornholmske politikere

Forleden var der uenighed mellem højre og venstre i kommunalbestyrelsen på Bornholm om, hvorvidt regionskommunen skal støtte opkøb at landbrug til øko-omlægning.

Vi har brug for et grønt landbrug

Forud for efterårets forhandlinger om grøn skattereform lyder det her fra to af Venstres ordførere, at partiet går ind for en co2-afgift. Det må dog ikke betyde, at der bliver sendt arbejdspladser ud af landet.

Arla forventer britiske prisstigninger ved hårdt brexit

Det britiske marked var lukrativt for Arla i årets første halvår. Men med 100 dage tilbage af den midlertidige overgangsordning, stiger nervøsiteten nu hos Peter Giørtz-Carlsen, der er chef for Arla Europa. Det skriver Fødevarewatch.

Min oplevelse med påstået overgødskning på grund af konsulentfejl

I weekenden skrev Effektivt Landbrug om en landmand, der i retten var blevet frikendt for overgødskning efter, at hans konsulent havde begået en fejl i gødningsretten. Det fik Jørgen Mose Hansen til at huske på sin egen sag, som han fortæller om her.
Side 1 af 1926 (38516 artikler)Prev1234567192419251926Next