bannerPos

Nye regler for import af planter og planteprodukter

Pr. 1. september 2019 træder der række ændringer i kraft der har betydning for import af planter og planteprodukter, jord og voksemedier samt brugte maskiner mm. fra lande uden for EU.

AF: PER JØRGENSEN

JOURNALIST
12-08-2019 14:49
Den 1. september 2019 træder der nye importbestemmelser i kraft. De ændrede regler omfatter blandt andet nye importkrav til frugt og brugte landbrugs- og skovbrugsmaskiner.

Pr. 1. september 2019 træder der række ændringer i kraft der har betydning for import af planter og planteprodukter, jord og voksemedier samt brugte maskiner mm. fra lande uden for EU.

De ændrede regler skyldes blandt andet, at der indføres strammere regler til import af jord og voksemedier samt at flere nye karantæneskadegørere føjes til listen over EU karantæneskadegørere. Dette gælder for Aromia bungii (rødhalsbuk), Neoleucinodes elegantalis (spraglet tomathalvmøl), Oemona hirta (new Zealandsk citrusbuk), Geosmithia morbida (valnødgrentørre), Pityophthorus juglandis (valnødkvistbille) og Fusarium circinatum.

Nye regler for import af planter og frø fra lande uden for EU

De nye regler gælder for dig, der importerer planter og planteprodukter samt jord, voksemedier og brugte landbrugs- og skovbrugsmaskiner mv. fra lande uden for EU. Reglerne retter sig mod levende planter og planteprodukter samt jord og voksemedier og visse brugte maskiner og køretøjer. De nye krav indebærer blandt andet, at en række nye produkttyper fremover skal ledsages af et plantesundhedscertifikat ved import samt at forsendelserne skal anmeldes til og importkontrolleres af Landbrugsstyrelsen.

Godt med endnu en spiller på markedet

Økologikonsulent Helge Lund, KHL, ser positivt på de nye muligheder, udviklingen af planteprotein giver danske økologiske landmænd og glæder sig over en ekstra mulighed for afsætning.

Roundup er et fornuftigt valg for både mennesker og miljø

Også uden for landbrugets kredse undrer man sig over debatten om glyphosat. - Påstandene om, at Roundup er skadelig for vores sundhed, miljø og klima bygger på et tvivlsomt grundlag, og debatten synes infiltreret af følelser og skræmmekampagner frem for videnskab, skriver læge Ida Donkin i denne uge i Berlingske.

Generationsskifte er komplekst og kræver planlægning i god tid

Generationsskifte er et omdiskuteret emne i landbruget, og der findes mange forskellige konstellationer og løsninger. Det er erfaringen i SLF – Sønderjysk Landboforening.

Landbrugets generationsskifte kræver nytænkning

Vi skal tænke ud af boksen, hvis vi skal have generationsskiftet i landbruget til at lykkes, siger Danske Banks landbrugschef Pernille Stenstrup Christiansen.

Stor efterspørgsel på mekaniske maskiner

Der er stigende efterspørgsel på mekaniske maskiner i forbindelse med et måske kommende glyphosatforbud i Europa. Det engelske Bomford Turner-brand mærker effekten.

Et par tips i forbindelse med KemiTjek

De regnfulde vinterdage er perfekte til én af de to årlige gennemgange af lagerbeholdningen i kemirummet. Seges giver et par tips til app’en KemiTjek.

Fynsk kartoffelfabrik er fortsat i spil

Flere interesserede avlere har mulighed for at tegne anpart i kartoffelmelsprojektet på lige fod med de første 47 anpartshavere.

Går ind for flere minivådområder

Folketingets miljø- og fødevareudvalg var i denne uge ude i virkeligheden for at studere et såkaldt matriceanlæg på Midtfyn.

Fynsk biodiesel kan rykke på klimaregnskabet

Der er brug for en større udbredelse af biodiesel i den tunge transport. Det mener klimaminister Dan Jørgensen (S), der i denne uge var på besøg hos Emmelev, der kan levere op mod 10 procent af Danmarks dieselforbrug.
Side 1 af 1747 (34936 artikler)Prev1234567174517461747Next