bannerPos

Ny modtageplads i Høng

Når høsten af raps går i gang om små to måneder, står der en ny modtageplads klar i det vestsjællandske.

AF: HENRIETTE LEMVIG

FAGJOURNALIST
30-05-2020 09:53
DLF Raps laver ny modtageplads samt lager nær Høng på Vestsjælland.

HØSTFORBEREDELSE Inden høsten af raps går i gang om små to måneder, lover rapstrader hos DLF, Jens G. Larsen, at den nye modtageplads nær Høng på Vestsjælland står klar.

- Vi får modtageplads på Svanemosegaard, der blot ligger 4-5 kilometer væk fra den tidligere benyttede plads på Gangergaarden, fortæller han.

I første omgang koncentrerer DLF sig om at få modtagepladsen lavet færdig og vil i denne sæson køre den aflæssede raps videre på eksternt lager. Fra næste sæson vil også lagerpladsen være på Svanemosegaard.

Plan

- Vi bliver klar i løbet af juni måned med ny vægt og det setup, der skal til for, at det er nemt for landmændene af læsse af. Gennem vinteren gør vi en ældre kostald klar med nye gulve og sider, så vi fra næste sæson kan benytte den som lager.

- Der bliver altså både lager og aftipningsplads på Svanemosegaarden, siger Jens G. Larsen.

henriette@effektivtlandbrug.dk
telefon +45 40 21 97 57

Er det tid til låneomlægning, og benytter du virksomhedsordningen?

Der er risiko for, at du etablerer en såkaldt sikkerhedsstillelse, hvis du omlægger et lån, der har sikkerhed i virksomhedens aktiver, og lånet er placeret uden for virksomhedsordningen i dit regnskab, vurderer skattespecialist i SLF, Lone Hauge.

Årsmøde med markvandring og et kig i kemiskabet

Med respekt for og under hensyntagen til Corona-situationen blev årsmødet i Deltidsudvalget under Landboforeningen Limfjord flyttet ud, og blev afholdt i maskinhuset hos udvalgsmedlem Povl Lund i Lødderup på Mors med gode indlæg og god spørgelyst og debat.

Økologien blomstrer, og væksten fortsætter

Fremtiden ser lys ud for produktion og forbrug af dansk økologi, og samtidig kommer der for alvor skub i eksporten de kommende år. Det viser en ny prognose fra Landbrug & Fødevarer på baggrund af virksomhedernes forventning til økologimarkedet frem mod 2025.

Semler Agro klar med nyt banebrydende udlejningskoncept

Som de første i Danmark tilbyder Semler Agro sæsonleje af nye landbrugsmaskiner på halvårsbasis. Det nye udlejningskoncept skal hjælpe de danske landmænd med at levere bedst muligt i takt med markedets omskiftelige behov og i perioder med spidsbelastning.

Rotation i ejerkredsen hos Brdr. Holst Sørensen

Pr. 1 juli trådte Christian Petersen ind i ejerkredsen af virksomheden Brdr. Holst Sørensen A/S i Obbekær.

Tysk lovgivning kan ramme dansk eksport

Tyskland har fredag vedtaget en række forslag til nye lovkrav for sohold. Seges Svineproduktion og Landbrug & Fødevarer meddeler, at de nye regler forventes at få betydning for danske soholdere.

- Vi får fjernet vores værdier uden kompensation

Langelandsk mælkeproducent ramt af urimelig lovgivning med ammoniakkrav ved modernisering af bedriften.

Mobil melfabrik rykker ud til økologiske landmænd

Økologiske landmænd kan nu løfte værdien af deres korn ved at få malet deres eget korn til mel ude på gårdene og pakket i poser til videresalg.

Uændret notering for Nord-West

I dag er Nord-West noteringen fortsat uændret, men den vil sandsynligvis falde med 6 euro (45 kr.) i næste uge. Den største udfordring er fortsat den midlertidige lukning af Tönnies-slagteriet i Rheda-Wiedenbrück, som lige blev forlænget med yderligere to uger til den 17. juni. Det er imidlertid usikkert, om der kommer yderligere udsættelser, og når slagteriet må åbne igen, så vil det sandsynligvis ikke være hele slagteriet, men kun dele af slagteriet i første omgang.

Mekanisk alternativ kan løse kartoffeludfordringer

Mekaniske kartoffelaftoppere fra hollandske Baselier kan klare den udfordring, som kartoffelavlere har, efter udfasningen af Reglone til nedvisning.
Side 1 af 1872 (37428 artikler)Prev1234567187018711872Next