bannerPos

Mekanisk alternativ til nedvisning af kartofler

I foråret bruges OptiWeederen til rensning. Den renser helt tæt på kartoffelplanterne. Fotos: Yding Smedie

AF: KELD JAKOBSEN

IT OG UDVIKLER
06-09-2019 13:47
Med forbuddet mod anvendelse af Reglone til nedvisning er der brug for alternativer til at standse væksten i kartofler. Yding Smedie har et par bud på mekaniske løsninger.

- Vi var på besøg i en forsøgsmark ved LandboNord sidste efterår for at se på nogle renseforsøg, fortæller Søren Trads Møller fra Yding Smedie og Maskiner A/S, der ligger i Gedved nær Horsens.

- Vi så nogle forsøg, hvor man med en saks havde klippet toppen af nogle kartoffelplanter. De forsøg viste, at hvis man rammer rigtigt, lige i jordoverfladen, med klipningen, så stopper væksten af kartofl

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Overvældende tilslutning til Hobro Dyrskue

Der er tilmeldt 34 katalognumre til den første digitale udgave af Hobro Dyrskue. - Det er helt overvældende, lyder det fra arrangørerne.

Den danske foodservicebranche er på vej tilbage

Salget af Arla Pro-produkter er fordoblet, siden coronakrisen var på sit højeste tilbage i marts måned, og de seneste to uger er efterspørgslen steget med 30 procent. Det vidner om en foodservicebranche, som er på vej tilbage, lyder det fra Arla Pro.

Sæd-smitte fra Mors 2 afkræftes

Analyse afkræfter, at sæd fra Mors 2 har været kilden til PRRS i to produktionsbesætninger.

Kommunal spildevandsudledning er vigtigt skyts i BNBO-retsopgør

De kommunale udledninger af milliarder af liter urenset spildevand direkte til det danske vandmiljø, leverer ifølge advokat Hans Sønderby Christensen en vigtig pind til BNBO'er og kommunale indsatsplaners »ligkiste«.

Kompensation kan redde minkavlere

Myndighedernes økonomiske corona-hjælpepakke, som mange minkavlere nyder godt af, kan være lige præcis den redningsplanke, der skal til, fortæller rådgiver.

Ukrainsk afgrødeproduktion opskrives

Den ukrainske afgrødehøst opskrives nu, efter en periode med gunstige vejrforhold. Ukraine er blandt verdens største eksportører af afgrøder, og derfor er det endnu en prissvag faktor, vi står overfor på afgrødemarkedet her i Europa.

Angreb af havreål i vårsæd

De første angreb af havrecystenematoder i havre er konstateret.
Side 1 af 1852 (37026 artikler)Prev1234567185018511852Next