bannerPos

Maskinstationen er et familieforetagende

Den nye 2200 kvm store hal er et imponerende syn. Hallen blev netop klar, så halmen kunne køres ind i efteråret. I den ene ende har køerne fået udvidet deres løsdriftsområde.

AF: MAJBRITT CHRISTENSEN

FAGJOURNALIST
26-02-2020 12:53
På den familiedrevne Venslev Maskinstation er man klar til at gå i gang med forårsarbejdet. Og når dyrskuerne begynder, er hele familien klar til at gå i aktion.

På Solbjerggaard, der ligger nær Skibby i Nordvestsjælland, har Erik og Jeppe Olsen, far og søn, siden 2013 sammen drevet maskinstation og eget landbrug med 250 hektar planteavl og tilhørende kødkvægsbesætning på omkring 100 Simmentalere.

Lis Olsen, der er gift med Erik og mor til Jeppe, er foruden de to faste medarbejdere Mads Dahl og Dennis Pedersen også en vigtig del af foretagendet.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Færre dødfødte med nyt overgangsfoder

- Faringerne forløber upåklageligt, og grisene er kæmpestore og levedygtige. Det kører bare. Driftsleder Lizette Pilegaard lægger ikke skjul på, at hun er tilfreds med effekten af et nyt overgangsfoder til søer, som Vestjyllands Andel har udviklet.

Den døde kat hopper en sidste gang

Aktierne har taget et pænt ryk op hen over ugen. Det er ikke et tegn til, at krisen er ovre. Det er blot en naturlig korrektion efter fire uger med voldsomme kursfald. Vi så det samme under finanskrisen. Her foretog aktierne også et pludseligt ryk op, inden det igen gik kraftigt ned. I trading kalder man det for en død kat, der hopper.

Forårsarbejde i Nordsjælland

Arresøgaard Maskinstation er i denne uge begyndt på såarbejdet. Første opgave var etablering af vårbyg isået forskellige companion crops direkte i stub.

Svineproducent: Tilsætningsstof giver mine søer en stabil brunst

Manglende brunst hos søerne blev en saga blot, da østjysk svineproducent begyndte at bruge fodertilsætningsmidlet Micro-Aid.

Vilofoss gør zinkløs foderløsning bedre

Der er en tydeligt sammenhæng mellem proteinniveau og risikoen for diarré, men samtidigt er protein også nødvendig for at opnå maksimal tilvækst. Den balance synes med LoZn-konceptet fundet hos Vilofoss.

Det rette silovalg sikrer bedriftens korn og foderstoffer

Optimal opbevaring af råvarer kræver planlægning og rigtigt valg af silo-leverandør, lyder det fra branchemand.
Side 1 af 1806 (36117 artikler)Prev1234567180418051806Next