bannerPos

Koden er knækket til dyrkning af tidlig dentmajs i Danmark

Dentmajsen (øverst) adskiller sig fra flintmajs (nederst) ved at have tydeligt dybere kernesætning. Dentmajsens porøse stivelse er tilgængeligt med det samme, majsen er snittet, og benyttes som kvægfoder.

Henriette Lemvig

Fagjournalist
05-10-2019 10:20
Corteva har gennem 20 år arbejdet på, at dentmajsens fordele med højt stivelsesindhold og stor fordøjelighed i koens vom også kan udnyttes under nordiske himmelstrøg. Nu er det lykkedes, og den første sort dyrkes med succes hos Vagn Åge Bach, Brædstrup.

Det var et møde hos Hornsyld Købmandsgaard, der satte skub i tingene.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 139,59 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Danish Crowns salg af Tulip Ltd helt på plads

Danish Crowns salg af britiske Tulip Ltd til det Nasdaq-noterede amerikanske selskab Pilgrim’s Pride Corporation er nu gennemført.

Aarhus-rektor ser ikke noget problem i Markagers alternative kvælstoftal

Rektor på Aarhus Universitet Brian Bech Nielsen forsvarer professor Stiig Markagers ret til at ytre sig om udviklingen i kvælstofudledningen. Novana-rapporten er dog universitetets rådgivning til ministeriet, slår han fast.

Hvordan en bustur i 1993 førte til et landbrug med 2.500 ansatte

Tom Axelgaard var egentlig en jysk mælkeproducent, der sidst i 1980’erne så noget helt forkert i EU’s begyndende kvotepolitik. Men så åbnede Østeuropa sig pludselig.

Jagtrejsen er en stor risiko

Skyder du et vildsvin i udlandet, som er smittet med afrikansk svinepest, kan sygdommen overleve i kødet eller sætte sig på dit tøj, fodtøj, udstyr og hænder.

Markager bruges lystigt af medierne

Mindst 11 gange siden landbrugspakken blev vedtaget har professor Stiig Markager som eneste repræsentant for Aarhus Universitet deltaget i tv-indslag i enten TV-Avisen, TV2 Nyhederne eller Deadline for at tale om kvælstof.

Fleksibel BRSV-vaccine godkendt

Det Europæiske Lægemiddelagentur har godkendt den eneste BRSV-vaccine, der både kan gives ved forstøvning og injektion.
Side 1 af 1661 (33212 artikler)Prev1234567165916601661Next