bannerPos

Hestebønner er en vindersag

- Hestebønner har mange positive egenskaber i sædskiftet, og samtidig er det interessant, at den kan erstatte importeret sojabønneprotein til foder, siger Schack Cornelius Kock (t.v.), der her ses sammen med faglig konsulent Torben Føns fra Hedegaard A/S.
21-11-2020 09:24

Schack Cornelius Kock i Sommersted ser et stort potentiale i at tage mere bælgsæd med i sin markplan. - For mig at se er hestebønner en ren vindersag, siger han.

For Schack Cornelius Kock på Lertegaard ved Sommersted er der store perspektiver i at dyrke hestebønner. Hans erfaring er, at han på flere fronter får valuta og fordele ved at have afgrøden med i sit sædskifte.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 173,- kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Efterspørgslen efter australsk hvede er stærk

I går skrev jeg om udsigten til en stor australsk hvedeproduktion. En af de største, landet har præsteret historisk set. Men efterspørgslen efter australsk hvede er ligeledes stor og hvedeprisen »down under« holder sig godt oppe til trods for de gode udsigter for den nye australske hvedehøst.

Fede svin leverer varen

Tykke og velpolstrede polte er tilsyneladende bedre polte – men de må ikke blive for tunge.

- Bare vi kunne få mere jord

Der er tydeligvis orden i tingene hos Lars Philipson, der har de perfekte forhold som planteavler på en fed, midtsvensk jord.

I Sverige er der få og rimelige regler

Rimelige. Sådan vurderer Lars Philipson de statslige miljøregler for det svenske markbrug. Han kan derfor ikke umiddelbart pege på nogen regulering, som han gerne så fjernet.

Regeringen vil have gravet de døde mink op igen

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) fortæller, at Fødevarestyrelsen er ved at finde ud af, hvordan man skal håndtere de døde mink fra de to massegrave, som i sidste måned blev oprettet ved Karup og Holstebro.
Side 1 af 1988 (39753 artikler)Prev1234567198619871988Next