bannerPos

Gør afgrøderne mere robuste med bio-stimulanter

Det enorme »garnnøgle«, som professor ved Aarhus Universitet, Mogens Nicolaisen på denne uges Plantekongres her viser, er den seneste kortlægning af de utrolig mange mikroorganismer, som en enkelt plante omgiver sine rødder med – tilsyneladende i høj grad styret af planten selv og afgørende for om planten bliver sund eller svag. Fotos: Jørgen P. Jensen

AF: JØRGEN P. JENSEN

FAGJOURNALIST
17-01-2020 07:27
- Planterne kan i nær fremtid stimuleres på en naturlig måde til at tiltrække mikroorganismer omkring deres rødder og blade, der gør planterne sunde og stærke, lød det på denne uges Plantekongres i Herning.

De senere år er man blevet klar over, at den flora af bakterier og andre mikroorganismer, som vi mennesker har i naturlig og rigelige mængder i tarmen, har utrolig stor indflydelse på vores krops sundhed og sygdomsmæssige robusthed.

Faktisk har man kunnet gøre skrantende og halvsyge mennesker raske og sunde ved at give dem tarmflora fra andre sunde mennesker – også med mærkbar positiv effekt på psykiske sygdomme.

- Man kan faktisk drag

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Kom med Effektivt Landbrug til Japan

Oplev besøg hos japanske landmænd sammen med andre danske landmandskolleger. Oplev ved selvsyn ét af de vigtigste højværdimarkeder for danske landbrugsprodukter på en studietur sidst i juni.

Landbrugseksporten til Japan kan tæt på fordobles de kommende år

For præcis et år siden startede den nye frihandelsaftale mellem Japan og EU. Med den aftale ser Landbrug & Fødevarer et særligt stort potentiale for kraftig at øge eksporten af grisekød, mejeriprodukter og ingredienser, da aftalen stort set fjerner al told de kommende 10-15 år.

Udbyttet skal måles i årets grovfoderhøst

Mere og bedre viden om dine udbytter er vejen til at forbedre dem, mener Seges.

Tysk slagtesvinenotering stiger

Spændingen stiger på det tyske slagtesvinemarked. På den ene side er udbuddet lille, og tyske omsættere kæmper om slagteklare grise. På den anden side mangler der stadigvæk prispositive impulser både på kødmarkedet i Europa og i tredjelandene.

- Vi er de rigtige landmænd

Både folketingsmedlemmer og medierne er ved at få øjnene op for foreningens argumenter. Det kniber mere med regeringerne, mener BL-toppen, der på foreningens generalforsamling onsdag eftermiddag prikker til »de talende jakkesæt på Axelborg«.
Side 1 af 1780 (35582 artikler)Prev1234567177817791780Next