bannerPos

Flyvehavre volder problemer flere steder

Pligten til at bekæmpe flyvehavre gælder alle, og Landbrugsstyrelsen varsler betragtelige bøder, hvis ikke påbud og krav om fjernelse overholdes. Dette foto er indsendt af en læser, der er frustreret over forekomsten af flyvehavre i naboens mark. Foto: Privat

AF: HENRIETTE LEMVIG

FAGJOURNALIST
07-08-2020 11:56
Alle har pligt til at bekæmpe flyvehavre effektivt. Sker det ikke, har Landbrugsstyrelsen pligt og mulighed for at gribe ind med betragtelige bøder og fjernelse på ejers regning.

Effektivt Landbrug er gennem en læserhenvendelse blevet gjort bekendt med, at flyvehavre igen i år volder problemer. Ligeledes oplever Landbrugsstyrelsens kontrollører, at flyvehavre er et udbredt og stigende problem, hvorfor de nu har taget konsekvensen og indført kontrol af flyvehavre også uden, at der er indkommet en anmeldelse.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Øko-drift deler bornholmske politikere

Forleden var der uenighed mellem højre og venstre i kommunalbestyrelsen på Bornholm om, hvorvidt regionskommunen skal støtte opkøb at landbrug til øko-omlægning.

Vi har brug for et grønt landbrug

Forud for efterårets forhandlinger om grøn skattereform lyder det her fra to af Venstres ordførere, at partiet går ind for en co2-afgift. Det må dog ikke betyde, at der bliver sendt arbejdspladser ud af landet.

Arla forventer britiske prisstigninger ved hårdt brexit

Det britiske marked var lukrativt for Arla i årets første halvår. Men med 100 dage tilbage af den midlertidige overgangsordning, stiger nervøsiteten nu hos Peter Giørtz-Carlsen, der er chef for Arla Europa. Det skriver Fødevarewatch.

Min oplevelse med påstået overgødskning på grund af konsulentfejl

I weekenden skrev Effektivt Landbrug om en landmand, der i retten var blevet frikendt for overgødskning efter, at hans konsulent havde begået en fejl i gødningsretten. Det fik Jørgen Mose Hansen til at huske på sin egen sag, som han fortæller om her.
Side 1 af 1926 (38516 artikler)Prev1234567192419251926Next