bannerPos

Får vi igen i 2020 kraftige gulrustangreb efter den milde vinter?

Professor Mogens Hovmøller, Aarhus Universitet er i disse uger med til at opbygge et nyt varslingsnet, der her i det tidlige forår i 2020 skal vurdere risikoen for gulrustangreb i vinterhveden lokalt rundt i Danmark. Fotos: Jørgen P. Jensen

AF: JØRGEN P. JENSEN

FAGJOURNALIST
16-01-2020 07:34
Nye, aggressive gulrustracer fra Asien gav sidste år de kraftigste gulrustangreb i 30 år. Mild vinter er én af flere forhold, der fremmer angreb. Ny tidlig varsling på vej.

De overraskende voldsomme gulrustangreb i vinterhvede sidste år har naturligvis givet anledning til efterfølgende vurdering af årsagerne og muligheder for at forbygge gentagelse.

- De kraftige gulrustangreb – de værste i 30 år – var meget forskellige fra sort til sort og mellem lokaliteter, fortæller professor i plantepatologi ved Aarhus Universitet Mogens Hovmøller på Plantekongressen.

- Allerede midt i april 2019 var der et bek&aeli

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Kom med Effektivt Landbrug til Japan

Oplev besøg hos japanske landmænd sammen med andre danske landmandskolleger. Oplev ved selvsyn ét af de vigtigste højværdimarkeder for danske landbrugsprodukter på en studietur sidst i juni.

Landbrugseksporten til Japan kan tæt på fordobles de kommende år

For præcis et år siden startede den nye frihandelsaftale mellem Japan og EU. Med den aftale ser Landbrug & Fødevarer et særligt stort potentiale for kraftig at øge eksporten af grisekød, mejeriprodukter og ingredienser, da aftalen stort set fjerner al told de kommende 10-15 år.

Udbyttet skal måles i årets grovfoderhøst

Mere og bedre viden om dine udbytter er vejen til at forbedre dem, mener Seges.

Tysk slagtesvinenotering stiger

Spændingen stiger på det tyske slagtesvinemarked. På den ene side er udbuddet lille, og tyske omsættere kæmper om slagteklare grise. På den anden side mangler der stadigvæk prispositive impulser både på kødmarkedet i Europa og i tredjelandene.

- Vi er de rigtige landmænd

Både folketingsmedlemmer og medierne er ved at få øjnene op for foreningens argumenter. Det kniber mere med regeringerne, mener BL-toppen, der på foreningens generalforsamling onsdag eftermiddag prikker til »de talende jakkesæt på Axelborg«.
Side 1 af 1780 (35582 artikler)Prev1234567177817791780Next