bannerPos

Majsdemo: Bedre effekt hvis næringsstofmangel erkendes tidligt i sæson

Brian Søndergaard (tv) og Peter Ditlevsen (th), planteavlskonsulenter hos LMO har udnyttet en ugødet majsmark til at få lavet forsøg med forskellige typer gødning. Konklusionen er, at startgødning stadig er nødvendig. Men hvis det er umuligt at tildele startgødning, eller hvis vi har et forår, der bidrager til vanskelige vækstbetingelser, kan det afhjælpes ved senere tildeling af gødning.

AF: HENRIETTE LEMVIG

FAGJOURNALIST
18-09-2019 08:49
En majsmark, der ikke fik den startgødning, den var tiltænkt, endte i løbet af sommeren som forsøgsmark for LMO. Og det har givet interessant læring.

Tirsdag trodsede henved 30 interesserede landmænd og konsulenter regn og blæst og blev klogere på, hvad der skal til for at redde en majs, der ikke har fået de bedste startbetingelser, da LMO inviterede til markdemonstration i en majsmark nær Aars i Nordjylland. Marken havde ikke fået den planlagte startgødning.

- Vi så ved sommerens start en del majsmarker, hvor bladene hang, og hvor det generelle indtryk var en træls afgrøde &

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Miljøgodkendelse til andre staldsystemer

Ikke alle stalde passer ind i de traditionelle kasser i en miljøansøgning. SvineRådgivningen meddeler, at de har god erfaring med sådanne sager.

IGC forventer global overskudsproduktion i 2020

IGC, The International Grains Council, forventer en overskudsproduktion af afgrøder på globalt plan i sæsonen 2020 og 2021. Men det er ikke fra Europa, den store afgrødeproduktion i givet fald vil komme.

Mild morgenluft for industriel slagtesvineproduktion

Længe før klimadagsordenen blev sat af politikere og befolkning, var AgriFarm A/S klar med miljø- og klimavenlige løsninger for slagtesvineproduktion, der gør en industriel storstald til en venlig nabo.

Få tjek på smittebeskyttelsen i staldene

- Vi burde se på smittebeskyttelse i vores stalde som bedriftens virusprogram, anbefaler faglig chefkonsulent Anja Juul Freudendal, Velas byggerådgivning.

- Udvikling er mit opium

Flemming Fuglede Jørgensen er i gang med et generationsskifte på »Borupgaard« med sin søn Peter. Samtidig har han netop erhvervet herregården »Christiansdal«. Der er muligheder i dansk landbrug. Men der skal kæmpes for at bevare dem, lyder vurderingen.

Ser Øresundssag som et kvantespring for landbrugets miljøkamp

- Den her med, at de har villet lukke deres eget lort ud ved København lige midt i badesæsonen, den kommer sgu til at svide, vurderer formanden for Bæredygtigt Landbrug.

Nu afgøres om aksbeskyttelsen i hvede skal deles i to sprøjtninger

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.
Side 1 af 1850 (36981 artikler)Prev1234567184818491850Next