bannerPos

Majsdemo: Bedre effekt hvis næringsstofmangel erkendes tidligt i sæson

Brian Søndergaard (tv) og Peter Ditlevsen (th), planteavlskonsulenter hos LMO har udnyttet en ugødet majsmark til at få lavet forsøg med forskellige typer gødning. Konklusionen er, at startgødning stadig er nødvendig. Men hvis det er umuligt at tildele startgødning, eller hvis vi har et forår, der bidrager til vanskelige vækstbetingelser, kan det afhjælpes ved senere tildeling af gødning.

Henriette Lemvig

Fagjournalist
18-09-2019 08:49
En majsmark, der ikke fik den startgødning, den var tiltænkt, endte i løbet af sommeren som forsøgsmark for LMO. Og det har givet interessant læring.

Tirsdag trodsede henved 30 interesserede landmænd og konsulenter regn og blæst og blev klogere på, hvad der skal til for at redde en majs, der ikke har fået de bedste startbetingelser, da LMO inviterede til markdemonstration i en majsmark nær Aars i Nordjylland. Marken havde ikke fået den planlagte startgødning.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 139,59 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Danish Crowns salg af Tulip Ltd helt på plads

Danish Crowns salg af britiske Tulip Ltd til det Nasdaq-noterede amerikanske selskab Pilgrim’s Pride Corporation er nu gennemført.

Aarhus-rektor ser ikke noget problem i Markagers alternative kvælstoftal

Rektor på Aarhus Universitet Brian Bech Nielsen forsvarer professor Stiig Markagers ret til at ytre sig om udviklingen i kvælstofudledningen. Novana-rapporten er dog universitetets rådgivning til ministeriet, slår han fast.

Hvordan en bustur i 1993 førte til et landbrug med 2.500 ansatte

Tom Axelgaard var egentlig en jysk mælkeproducent, der sidst i 1980’erne så noget helt forkert i EU’s begyndende kvotepolitik. Men så åbnede Østeuropa sig pludselig.

Jagtrejsen er en stor risiko

Skyder du et vildsvin i udlandet, som er smittet med afrikansk svinepest, kan sygdommen overleve i kødet eller sætte sig på dit tøj, fodtøj, udstyr og hænder.

Markager bruges lystigt af medierne

Mindst 11 gange siden landbrugspakken blev vedtaget har professor Stiig Markager som eneste repræsentant for Aarhus Universitet deltaget i tv-indslag i enten TV-Avisen, TV2 Nyhederne eller Deadline for at tale om kvælstof.

Fleksibel BRSV-vaccine godkendt

Det Europæiske Lægemiddelagentur har godkendt den eneste BRSV-vaccine, der både kan gives ved forstøvning og injektion.
Side 1 af 1661 (33212 artikler)Prev1234567165916601661Next