bannerPos

Årets plantetræf blev en succes trods corona

Trods corona-restriktioner blev årets Plantetræf alligevel en succes, med over 200 deltagere.
29-06-2020 13:04

Mere end 200 landmænd mødte gennem dagen op til de enkelte holdstarter rundt i forsøgsmarkerne, hvor også udstillere og forhandlere præsenterede produkter og strategier.

PLANTETRÆF forleden skinnede solen fra en skyfri himmel ved Labing i Østjylland, da Velas’ mange planteavlskonsulenter guidede mere end 200 landmænd gennem forsøgsmarkerne til årets Plantetræf.

Almindeligvis kan man som landmand frit bevæge sig mellem de mange forsøgsposter og udstillere, men som et værn mod Covid-19 var alle deltagere i år delt op i hold, som gik på forskudte tidspunkter på marken. Naturligvis med alle forholdsregler i forhold til afstand, håndsprit og generel kontakt mellem konsulenter og landmænd.

-  Vi er superstolte over og glade for, at vi til trods for Corona-virus i samfundet har formået at afholde et meget velbesøgt Plantetræf, som både landmænd og konsulenter har fået utrolig meget ud af. Det er rart at kunne mødes igen i hyggelige og ikke mindst sikre rammer og se de flotte marker ovenpå en tid, hvor mange har afskærmet sig fra megen social kontakt”, siger Lars-Ejler Hansen, planteavlschef i Velas. 

 

Højt fagligt niveau

På dagen fik deltagerne en indkøring i sorter og dyrkningsstrategier i vinterraps og vintersæd, ligesom der blev sat fokus på bl.a. ukrudt og ikke mindst gødning. Derudover var der også lavet forsøgsparceller med bl.a. hestebønner og ærter.

 Plantetræffet er hvert år kendetegnet ved at vise nye teknikker og behandlingskombinationer frem. Og i år var ingen undtagelse, selvom Corona-virussen nær havde sat en stopper for arrangementet i år.

-  Vi arbejder hvert år ekstremt hårdt på at komme med det rigtige faglige indhold til Plantetræffet, og det havde vi naturligvis også gjort i år. Markerne var jo for længst etablerede, da Corona blev et fænomen i Danmark, og derfor ville det jo være ærgerligt ikke at kunne vise vores forsøgsresultater frem. Derfor har vi i lang tid arbejdet på at finde en løsning, som både kunne tilgodese det faglige indhold, samtidig med at landmændenes og kollegernes sikkerhed var absolut topprioritet, siger Lars-Ejler Hansen. 

jba

Produktion af græsprotein er i gang

Danmarks første kommercielle anlæg til fremstilling af græsprotein er etableret, så foder med græsprotein kan forventes klar i dette efterår. Seges afholder webinar om græsprotein den 14. september.

Er der fradrag for udgiften til høstfesten?

Høsten står for døren, og når den er i hus, skal det måske fejres med en hyggelig høstfest. Men hvor-dan er det egentlig med fradragsretten for landmanden? Og hvad med medarbejderne, beskatningen og momsen?

Planteavlskonsulenter rådgiver ud fra rigide regler

De massive krav til efterafgrøder sætter planteavlskonsulenters faglighed under pres, mener Gustav Garth-Grüner, næstformand i Bæredygtigt Landbrug, der også mener, at nogle af dem bukker under for presset. Planteformand i L&F er uenig.

Kød i historisk fald

Både produktion og forbrug af kød ser ud til af falde globalt for andet år i træk.

Kartoffelavlere står midt i historisk eksperiment

En effektiv, ensartet vækststandsning i kartofler er kodeordet for et godt resultat, pointerer landskonsulent Lars Bødker, Seges.

Eksportportalen advarer om ekstreme temperaturer

EksportKontrolCentret tilbagesender mange logbøger i øjeblikket på grund af utilstrækkeligt hensyn til de varme temperaturer i de planlagte ruter.

Man må tidligt op

Mens de fleste danskere stadig sover, tager landmand Mikkel Andersen de første kartofler op, så de kan komme videre til pakkerierne, hvor de vaskes og pakkes.
Side 1 af 1892 (37824 artikler)Prev1234567189018911892Next