bannerPos

Kornlagre: Nyt velsmagende rottemiddel uden resistens hos skadedyrene

Det er ikke alene i korn- og foderlagre, at rotter gør skade. Ofte er deres gnav i ledninger og elinstallationer det værste. Arkivfoto
17-11-2020 21:00

BASF har netop præsenteret deres nye Selontra skadedyrsmiddel til bekæmpelse af rotter og mus. - Fuldstændig kontrol af et angreb opnås indenfor cirka syv dage, oplyser firmaet.

Skadedyrsbekæmpere med R1-licens og landmænd med R2-licens har i over 50 år bekæmpet rotter og mus med antikoagulanter.

- De har ofte oplevet en forsinket bekæmpelsen og har for nogle antikoagulanters vedkommende ikke opnået fuld bekæmpelse af en bestand, påpeger BASF, der netop har præsenteret det nye resistensbrydende rottemiddel, Selontra.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 173,- kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Efterspørgslen efter australsk hvede er stærk

I går skrev jeg om udsigten til en stor australsk hvedeproduktion. En af de største, landet har præsteret historisk set. Men efterspørgslen efter australsk hvede er ligeledes stor og hvedeprisen »down under« holder sig godt oppe til trods for de gode udsigter for den nye australske hvedehøst.

Fede svin leverer varen

Tykke og velpolstrede polte er tilsyneladende bedre polte – men de må ikke blive for tunge.

- Bare vi kunne få mere jord

Der er tydeligvis orden i tingene hos Lars Philipson, der har de perfekte forhold som planteavler på en fed, midtsvensk jord.

I Sverige er der få og rimelige regler

Rimelige. Sådan vurderer Lars Philipson de statslige miljøregler for det svenske markbrug. Han kan derfor ikke umiddelbart pege på nogen regulering, som han gerne så fjernet.

Regeringen vil have gravet de døde mink op igen

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) fortæller, at Fødevarestyrelsen er ved at finde ud af, hvordan man skal håndtere de døde mink fra de to massegrave, som i sidste måned blev oprettet ved Karup og Holstebro.
Side 1 af 1988 (39753 artikler)Prev1234567198619871988Next